Αποσύρθηκε λίγο πριν την κλήρωση ιστορική ομάδα της Α’ ΕΠΣ Έβρου

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Το βράδυ της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί στο Διδυμότειχο η κλήρωση των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου, ωστόσο αυτή θα πραγματοποιηθεί για την Α’ Κατηγορία με μείον μία ομάδα.

Όπως επιβεβαίωσε στο ThrakiSportS ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Χρήστος Καραβασίλης, η ιστορική ομάδα της ΑΕ Καρωτής έχει ενημερώσει ότι δεν προτίθεται να κατεβεί στο πρωτάθλημα. Τα οικονομικά προβλήματα αλλά και το διοικητικό κενό που δημιουργήθηκε είχε σαν αποτέλεσμα να αποφασιστεί ο σύλλογος όχι απλά να μην δηλωθεί στην Α’ Κατηγορία, αλλά ούτε καν στην Β’ Κατηγορία – που όπως έχει γράψει το ThrakiSportS θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους (μετά την απόσυρση κατά ανάλογο τρόπο με αυτόν της Καρωτής και άλλων ομάδων της χαμηλής κατηγορίας).

Η ΑΕ Καρωτής (μέχρι τώρα ήταν η πιο ακριτική… ΑΕΚ της χώρας, η οποία αγωνίζεται με κιτρινόμαυρα χρώματα και έχει ως έμβλημα τον δικέφαλο αετό) έχει ιστορία μεγαλύτρη των τεσσάρων δεκαετιών. Πέρυσι είχε τερματίσει στην έκτη θέση του βορείου ομίλου του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣ Έβρου, ισόβαθμη με Ρίζια και Νεοχώρι, έχοντας 23 βαθμούς. Ωστόσο εξασφάλισε με περιπετειώδη τρόπο την παραμονή της στην κατηγορία από την κανονική περίοδο, χάρη σε μια ένσταση που εκδικάστηκε μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. 

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για μια ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παίκτη του Νεοχωρίου που μπήκε ως αλλαγή στο 89ο λεπτό του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος που είχε λήξει ισόπαλος και είχε φέρει έτσι και τις δύο ομάδες στις θέσεις των πλέι άουτ. Η ένσταση εκείνη της χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης στα χαρτιά και την έφερε στους 25 βαθμούς, απαλλάσσοντάς την από την υποχρέωση να παίξει αγώνες πλέι άουτ και προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση της ΠΑΕ Ριζίων, που κλήθηκε να λάβει την θέση της και να παλέψει για την σωτηρία της.

Η ίδια ομάδα λοιπόν που διεκδίκησε με δικαστικό τρόπο την παραμονή της στην κατηγορία τον περασμένο Μάρτιο, αποφάσισε να μην κατέβει καν στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου. Ήδη ο πρόεδρός της ενημέρωσε σχετικά πριν από μερικές μέρες την διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου και παρέδωσε όλα τα δελτία των παικτών του, οι οποίοι πλέον έχουν το δικαίωμα ως ελεύθεροι να συνεχίσουν την καριέρα τους σε όποια ομάδα επιθυμούν.

Όπως ενημερώθηκε το ThrakiSportS αρμοδίως από την ΕΠΣ Έβρου, η θέση της ΑΕ Καρωτής στον βόρειο όμιλο της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου δεν θα καλυφθεί και έτσι σε αυτήν την κατηγορία το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με εννέα ομάδες – και κάθε αγωνιστική μία θα έχει ρεπό, μειώνοντας έτσι και τις πιθανότητες όλων για υποβιβασμό – αφού πλέον θα κυνηγούν να αποφύγουν μόλις μία θέση, η οποία μάλιστα θα προκύψει από πλέι άουτ, αφού εκείνην που οδηγεί απευθείας στον υποβιβασμό θα την καταλάβει ex oficio η Καρωτή. 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΕ ΚΑΡΩΤΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ