Στον πάγκο ο Γούτας στην βαριά και καταδικαστική ήττα των Ελπίδων στην Σουηδία

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε 3-0 από τη Σουηδία στην πόλη Χάλμσταντ και απομακρύνθηκε σημαντικά από τον στόχο της πρόκρισης στα μπαράζ του EURO 2013/15. Ήταν ένα αποτέλεσμα άδικο για τις Ελπίδες, καθώς είχαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης την υπεροχή και τον έλεγχο του ρυθμού, όμως κάποιες ολιγωρίες επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πετύχουν αυτή την πολύτιμη νίκη.

 

Για να πάρει, πλέον, την πρόκριση η Εθνική μας, οφείλει να νικήσει με δύο γκολ διαφορά την Πολωνία στο τελευταίο ματς της 9ης Σεπτεμβρίου στην Κατερίνη και να λήξει ισόπαλος ο αγώνας Σουηδία-Τουρκία, την ίδια ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αμυντικός της Ξάνθης Δημήτρης Γούτας, αν και ταξίδεψε με την αποστολή, δεν αγωνίστηκε αφού δεν προτιμήθηκε για την ενδεκάδα ή έστω τις αλλαγές από τον Κώστα Τσάνα.

Και τα τρία τέρματα των Σουηδών επιτεύχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 52′ άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Γκουϊντέτι. Στο 73΄ με το πλασέ του Τελίν (εκμεταλλεύθηκε λάθος στη μεσαία γραμμή) οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις από τον Τελίν με διαγώνιο σουτ. Στον άλλο αγώνα ομίλου η Τουρκία κέρδισε 3-0 εκτός έδρας τη Μάλτα. 

ΣΟΥΗΔΙΑ: Κάλγκρεν, Κραφθ, Χόλμεν, Χελάντερ, Αουγκούστινσον, Γκούσταφσον (87΄ Σεβανκάμπο), Χίλεμαρκ, Λεβίκι, Όλσον, Γκουϊντέτ (78΄ Τίμπλινγκ)ι, Καλίλι (67΄ Τελίν)

ΕΛΛΑΔΑ: Διούδης, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης, Λαγός (81΄ Μπούζας), Μπουχαλάκης, Κολοβός (71΄ Μπακασέτας), Μαυρίας (78΄ Λυκογιάννης), Καρέλης, Βέλλιος