Κοροΐδία! Αυτή είναι η απόφαση για το άνοιγμα του Πανθρακικού Σταδίου…

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Λίγες ώρες αφότου επισκέφθηκε το Πανθρακικό Στάδιο ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ανακοινώνοντας μεταξύ επίλεκτων μέσων ενημέρωσης ότι ΘΑ φροντίσει να διορθωθούν όσα επί χρόνια ολόκληρα δεν γίνονται στον χώρο, το ThrakiSportS φέρνει στο φως της δημοσιότητας την απόφαση σχετικά με την παράταση της λειτουργίας του Σταδίου.

Η παράταση αφορά έναν… μήνα. Δηλαδή την 1η Οκτωβρίου πάλι κατά τα φαινόμενα θα τρέχουμε να ζητάμε βοήθεια από τον υφυπουργό και νέες παρατάσεις, αν μέχρι τότε δεν έχουν ρυθμιστεί τα προβλήματα. Μακάρι να ρυθμιστούν βέβαια, αλλά δεν έγινε τόσα χρόνια αυτό, θα γίνει στον προσεχή ένα μήνα (παρά πέντε ημέρες που ήδη τις φάγαμε);

Κατά συνέπεια ο υφυπουργός ήρθε, ανακοίνωσε ότι ανοίγει ξανά το στάδιο – αλλά τα προβλήματα μένουν. Και όχι μόνο μένουν, αλλά στο ζήτημα του πυλώνα φωτισμού προστέθηκε πλέον με δήλωση του ίδιου του υφυπουργού και το αλεξικέραυνο, το οποίο δεν υπάρχει και καθιστά επικίνδυνη την χρήση του Πανθρακικού Σταδίου σε περιόδους βροχών (που μας έρχονται, καθότι πλέον έχουμε φθινόπωρο).

Αυτό ίσως εξηγεί και το γεγονός ότι η επίσκεψη του υφυπουργού αποκρύφτηκε από τους παράγοντες των ομάδων αλλά και από την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης και πρωτίστως από τους αθλητικούς συντάκτες της περιοχής, οι οποίοι ως κατεξοχήν αρμόδιοι και γνωρίζοντες το θέμα, θα μπορούσαν εύκολα να καταλάβουν αν τα λόγια του υφυπουργού ήταν πραγματικές δεσμεύσεις ή… λόγια του αέρα.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι το έγγραφο εκδόθηκε 4 Σεπτέμβρη, την ίδια μέρα δηλαδή που ο υφυπουργός επισκεπτόταν το Πανθρακικό Στάδιο για να ακούσει υποτίθεται τα προβλήματα και να δώσει λύσεις. Όπως αποδεικνύεται, οι λύσεις αυτές είχαν ήδη δοθεί και εκ του ασφαλούς ήρθε ο υφυπουργός στο στάδιο και ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του, αφού ήδη είχαν γίνει μια μέρα πριν οι απαραίτητες ενέργειες.

Ακόμα και αν το ελληνικό Δημόσιο έτρεχε με ταχύτητες… Γιουσέιν Μπολτ, πάλι δεν θα προλάβαινε από την ώρα που έκανε τις ανακοινώσεις ο υπουργός να προλάβουν, να φτιαχτούν τα έγγραφα, να πέσουν οι υπογραφές και να φτάσουμε στο σημείο να δημοσιευθεί η απόφαση μέχρι και στην “Διαύγεια”, όπως βλέπετε στην προκειμένη περίπτωση.

Το έγγραφο που δημοσιεύει το ThrakiSportS και φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιου Καρούντζου αποδεικνύει ότι αν υπάρχει βούληση, έστω και με αυτόν τον τρόπο, λύσεις μπορούν να δοθούν χωρίς να χρειαστεί να μπουν λουκέτα και να προκληθεί ανησυχία σε τόσους συλλόγους και αθλούμενους.

Πολύ απλά, αν οι ενέργειες αυτές είχαν γίνει μία εβδομάδα πριν, δεν θα φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Αλλά δεν έγιναν.

Εκτός κι αν ο στόχος ήταν ακριβώς αυτός. Να φτάσουμε στο σημείο μηδέν – και τότε να εμφανιστεί ο υφυπουργός ως απομηχανής Θεός για να δώσει λύση στο πρόβλημα που ο ίδιος και η γραφειοκρατία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης δημιούργησαν.

Μόνο που και αυτή η λύση έχει ημερομηνία λήξης. Και μάλιστα σύντομα. Πολύ σύντομα, για να προλάβουν να διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα.

Μακάρι να βγούμε ψεύτες, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι σε ένα μήνα πάλι θα τρέχουμε…