Ήρθε στα… μουλωχτά στο Πανθρακικό Στάδιο ο υφυπουργός Αθλητισμού!!!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Η διοίκηση του Πανθρακικού Σταδίου αφού πρώτα έβαλε εν μία νυκτί λουκέτο στο Πανθρακικό Στάδιο λόγω λήξης της άδειας λειτουργίας του, σήμερα έφερε κρυφά από τους συλλόγους που βρέθηκαν στον δρόμο αλλά και τα μέσα ενημέρωσης που ανέδειξαν το θέμα τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, για να δώσει υποτίθεται λύσεις στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Το ThrakiSportS δεν ενημερώθηκε ποτέ και από κανέναν επισήμως για την παρουσία στο Στάδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, αν και είναι αλήθεια ότι υπήρξε έντονη φημολογία για ενδεχόμενη επίσκεψή του λόγω του ερχομού του στην Θράκη για την Αφής της Φλόγας των Special Olympics στην Αλεξανδρούπολη αλλά και των γνωστών σχέσεων που διατηρεί με την Κομοτηνή και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, από το οποίο πήρε διδακτορικό τίτλο.

Πιθανότατα να μην υπήρξε ενημέρωση γιατί ενόχλησε το εκτενές και αρκετά καυστικό δημοσίευμα με το οποίο το ThrakiSportS ανέδειξε στο Πανελλήνιο το ζήτημα που δημιουργήθηκε με το λουκέτο στο Πανθρακικό Στάδιο. Αντιθέτως, υπήρξε ενημέρωση, πιθανότατα μέσω κομματικών διαύλων, σε (ελάχιστα) άλλα μέσα ενημέρωσης – που καλά έκαναν και κάλυψαν το γεγονός της επίσκεψης. Δεν βρέθηκαν όμως οι καθ’ ύλιν αρμόδιοι αθλητικοί συντάκτες, κυρίως όμως ΔΕΝ ενημερώθηκαν ώστε να πάνε και να εκφράσουν τα παράπονά τους οι ίδιοι οι σύλλογοι της πόλης, προφανώς για να προστατευθεί ο υπουργός και να πει όσα είχε να εξαγγείλει χωρίς τον αντίλογο από τους γνωρίζοντες το θέμα.

Πάντως, ως εκ θαύματος, αμέσως μετά την παρουσία του υφυπουργού στις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού Σταδίου, το λουκέτο εξαφανίστηκε και οι εγκαταστάσεις είναι πλέον ανοιχτές και μπορούν σύλλογοι αλλά και απλοί πολίτες να πάνε και να προπονηθούν, αν και ο ίδιος ο υπουργός παραδέχθηκε ότι πράγματι υφίσταται το θέμα με τη στατικότητα του πυλώνα, αλλά ΘΑ λυθεί τις επόμενες μέρες.

To πιο ενδιαφέρον δεν είναι ότι σύμφωνα με δηλώσεις του στην “Πατρίδα”, ο Γιάννης Ανδριανός αν και δήλωσε πως “κύριο μέλημα είναι η προστασία των πολιτών που χρησιμοποιούν το στάδιο”, αμέσως μετά αποκάλυψε ένα ακόμα πρόβλημά του: “Σημαντικό θέμα επίσης είναι και η εγκατάσταση αλεξικέραυνου διοτι ο χώρος δε προστατεύεται επαρκώς καθώς τα αλεξικέραυνα των πυλώνων της ΔΕΗ έχουν μικρή εμβέλεια”.

Παρά λοιπόν τα υπαρκτά προβλήματα, στην παράθεση των οποίων φαίνεται να περιορίστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής του Πανθρακικού Σταδίου Μιχάλης Πολυτσάκης που φαίνεται πως έφερε εν κρυπτώ και υποδέχθηκε τον υφυπουργό Αθλητισμού, το Στάδιο με συνοπτικές διαδικασίες ξανάνοιξε (πάλι καλά).

Όσο για το αν θα λυθούν τα προβλήματα; Ο ίδιος ο υπουργός υποστήριξε πως “ασκούνται έντονες πιέσεις ούτως ώστε να βρεθούν κονδύλια για την επίλυση των προβλημάτων ώστε να είναι ακόμη πιο ασφαλείς οι εγκαταστάσεις” και μάλιστα “έδωσε ρητές εντολές τηλεφωνικώς στις κρατικές τεχνικές υπηρεσίες ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες”, ενώ τέλος αναφέρθηκε και στο ότι “θα προσπαθήσουν για το καλύτερο ώστε το Πανθρακικό Στάδιο να μπει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης με τη νέα χρονιά”.

Όλα αυτά τα ωραία λοιπόν είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού – που λύσεις ουσιαστικά δεν έδωσε, πέρα από αυτήν της επαναλειτουργίας του σταδίου, για την οποία αποδείχθηκε ότι θα αρκούσε και ένα τηλεφώνημα και όχι… περατζάδα, αρκεί κάποιοι να ενεργούσαν έγκαιρα και όχι κατόπιν εορτής. Από εκεί και πέρα, μόνο υποσχέσεις.

Και επειδή από υποσχέσεις ο κόσμος έχει χορτάσει, για αυτό και προφανώς με επιμελή τρόπο αποκρύφτηκε αυτή η επίσκεψη από εκείνους που θα έπρεπε να είναι παρόντες και να μιλήσουν στον υφυπουργό, τα περισσότερα τοπικά ΜΜΕ και κυρίως τους συλλόγους και τους αθλητές τους, οι οποίοι αναγκάζονταν να πηδάνε… μάντρες για να προπονηθούν (παρανόμως) τις προηγούμενες μέρες.