Τον ζήτησαν Μπάγερν και Άρσεναλ, τον απέκτησε ο… Έβρος Σουφλίου

Ανταπόκριση από το Σουφλί: Νίκος Γκούντλης

–  Την απόκτηση του νεαρού Αλβανού ποδοσφαιριστή Φλόρενς (Λόρι) Κέρι που πέρυσι αγωνιζόταν στον Πιερικό ανακοίνωσε η ομάδα του Έβρου Σουφλίου.

Γεννημένος στις 17 Σεπτέμβρη του 1990, ο Φλορένς Κέρι είναι γόνος οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία, αλλά έχει ελληνική υπηκοότητα. Μάλιστα, αυτήν την περίοδο υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στον Έβρο. Αγωνιζόταν από τα παιδικά του χρόνια στον Μαγνησιακό, όμως αναδείχθηκε από τα ΤΕΠ της Βέροιας, με την οποία κατάφερε να φτιάξει όνομα που απασχόλησε μέχρι και μεγάλους συλλόγους, όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Άρσεναλ.

Όπως μάλιστα διαβάζουμε σε παλιότερο δημοσίευμα του Sport24, το όνομα του νεαρού αριστεροπόδαρου ποδοσφαιριστή είχε απασχολήσει εν έτει 2008, όταν ακόμα δεν είχε ενηλικιωθεί, τους σκάουτερς της λονδρέζικης αλλά και τις βαυαρικής ομάδας. Όπως αναφερόταν τότε, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ διεκδίκησε τον παίκτη, αλλά όταν χτύπησαν την πόρτα της Βέροιας οι “κανονιέρηδες”,  η απάντηση που έλαβαν, ήταν πως ο Λόρι Κέρι, έχει συμφωνήσει με την Μπάγερν!

“Η συμφωνία του ποδοσφαιριστή με την γερμανική ομάδα, θα αποφέρει στον πρώτο 245.000 ευρώ για συμβόλαιο διάρκειας 4 χρόνων”, ανέφερε εκείνο το δημοσίευμα, που πρόσθετε ότι για το πρόσωπό του είχαν ενδιαφερθεί και οι μεγάλες ομάδες της Αθήνας, όμως οι μόνοι που κατέθεσαν επίσημη πρόταση ήταν οι άνθρωποι του Ηρακλή. 

Τα χρόνια πέρασαν, άλλα δημοσιεύματα που να αναφέρουν οποιαδήποτε καριέρα με την Μπάγερν ή την Άρσεναλ δεν βρήκαμε. Αντιθέτως, βρίσκουμε να έχει αγωνιστεί, έχοντας πλούσια εμπειρία από τα εθνικά πρωταθλήματα, σε ομάδες όπως ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο ΑΟ Χανίων και πέρυσι ο Πιερικός, από τον οποίο απέκτησε την ελευθερία του και ήρθε ως ελεύθερος τελικά για έναν χρόνο στον Έβρο Σουφλίου (και όχι ως δανεικός).

Ο Κέρι γνωρίζει καλά την ομάδα του Έβρου Σουφλίου, καθώς τις προηγούμενες μέρες συμμετείχε σε προπονήσεις της ομάδας, προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή φυσική κατάσταση, οπότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα προσαρμογής στη νέα του ομάδα, καθώς ήδη γνωρίζεται και κάνει παρέα με τους νέους του συμπαίκτες.