Ο υποβιβασμός του Άρη αλλάζει τα δεδομένα και για τον Φωκικό των Ξανθιωτών

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Ο υποβιβασμός του Άρη στη Γ’ Εθνική, όπως και η αποχώρηση της Δόξας Δράμας, αφήνει τον βόρειο όμιλο της Football League με 12 ομάδες, ενώ την ίδια ώρα στον νότιο όμιλο οι ομάδες που τον απαρτίζουν παραμένουν 14.

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Football League, συζητήθηκε έντονα το ενδεχόμενο να “μετακομίσει” μία ομάδα του νοτίου ομίλου στον βόρειο όμιλο ούτως ώστε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με δύο ομίλους των 13 ομάδων.

Συγκεκριμένα η ομάδα που θα βρεθεί από τον νότιο όμιλο στο βορρά, θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Φωκικός του ξανθιώτη Γιώργου Μαραντά, λόγω της γεωγραφικής θέσης της Άμφισσας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φωκικός εκτός από Θρακιώτη προπονητή έχει και τον Ξανθιώτη επιθετικό Αντώνη Χαριτίδη, τον Καβαλιώτη Μάκη Γιαννίκογλου που αγωνίστηκε στην ομάδα της Ξάνθης και τον Σάββα Καρυπιάδη που μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στην Κ20 της Ξάνθης.

Αν το σενάριο αυτό προκριθεί και ο Φωκικός πάει στον Νότιο Όμιλο, τότε οι δύο όμιλοι της Football League θα διαμορφωθούν ως εξής:

Νότιος όμιλος: ΑΕΚ, Άλιμος, Απόλλων Σμύρνης, Αχαρναϊκός, Επισκοπή, Ένωση Ερμιονίδας, Ηρακλής Ψαχνών, Καλλιθέα, Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή, Πανηλειακός, Φωστήρας, Α.Ο. Χανιά.

Βόρειος όμιλος: Αγροτικός Αστέρας, ΑΕΛ, Αιγινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων 1926, Εθνικός Γαζώρου, Ζάκυνθος, Ηρακλής, Λαμία, Ολυμπιακός Βόλου, Πιερικός, Τύρναβος, Φωκικός.