Φιλική τριάρα του Εθνικού επί των Βούλγαρων της Σβίλεγκραντ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ηλίας Μεταξάς

– Με 3-0 νίκησε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης την βουλγαρική Σβίλεγκραντ σε διεθνή φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Στάδιο “Φώτης Κοσμάς” της πρωτεύουσας του Έβρου.

Ο αγώνας είχε μάλιστα επετειακό χαρακτήρα, καθώς διεξήχθη μισό αιώνα μετά τα φιλικά που είχε δώσει στο Σβίλεγκραντ ο Εθνικός, αποτελώντας την πρώτη ομάδα του τότε δυτικό κόσμου που πήγαινε και αγωνιζόταν σε χώρα του ανατολικού μπλοκ.

Πριν τον αγώνα πραγματοποιήθηκαν ανταλλαγές δώρων από τις διοικήσεις των δύο ομάδων, ενώ τιμήθηκαν και μέλη εκείνης της αποστολής που ζουν ακόμα στην Αλεξανδρούπολη.  Επίσης τιμήθηκε ο επί πολλά έτη πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος Ιωάννης Γιαννούτσος καθώς και ο προπονητή και παίκτης τότε της ομάδας Ιωάννης Δήμητσας.

Σκόρερς για την σαφώς ανώτερη ομάδα του Εθνικού ήταν ο Σεργκέι Αγγελακάκης, ο Αδάμ Καραπατσιάς και ο Σάκης Δανίδης. Ο Εθνικός θα μπορούσε να πετύχει ακόμα πιο ευρεία νίκη αφού είχε την κατοχή, έχασε και άλλες ευκαιρίες και θα μπορούσε να δώσει θριαμβευτικές διαστάσεις στην άτυπη ρεβάνς της ήττας του 1964, μισό αιώνα πριν.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Συριτούδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Λειβαδιώτης, Μπαρμπαγιάννης, Κοσκολός, Αμπραχαμιάν, Ελληνίδης, Αγγελακάκης, Φλώρος, Τσαμουρλίδης. Έπαιξαν και οι Φυσέκης, Καραπατσιάς, Γκαϊδατζής, Δούπας, Άχπα, Κοιλιάρης, Πελτέκης, Σαραντάκης, Δανίδης, Καμπιώτης. 
ΣΒΙΛΕΓΚΡΑΝΤ: Ιβάνοφ Ι., Σάβοφ, Πόποφ, Τζέκοφ, Μποζίνοφ, Μίντεφ, Πέτροφ, Κονσταντίνοφ, Ντιμίτροφ, Αλεσάντροφ, Ανγκέλοφ. Έπαιξαν και οι: Βανγκέλοφ, Κράστεφ, Ιβάνοφ Τ., Μπουτράκοφ, Γκεοργκίεφ, Τόμοφ, Τζέκοφ.