Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης
– Την ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΟΠΕ. Αυτή θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, οπότε και θα ξεκαθαρίσει αν οριστικά θα ανέβει η ΧΑΝΘ ως αντίπαλος της ΓΕΑ και της ΑΕ Κομοτηνής στον τρίτο όμιλο ή αν αυτός θα μείνει με έντεκα ομάδες, όπως θα συμβεί στον όμιλο.
Το πρωτάθληµα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου 2014 και θα τελειώσει στις 5 Απριλίου 2015, λίγο πριν το Πάσχα δηλαδή. Η ΑΕ Κομοτηνής και η ΓΕ Αλεξανδρούπολης θα συμμετάσχουν στον τρίτο όμιλο, μαζί με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας αλλά και της Καρδίτσας.
Αναλυτικά οι ομάδες που συμμετέχουν μαζί με τις δύο Θρακιώτικες, σύμφωνα με την προκήρυξη, είναι οι: Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Αίας Ευόσμου, ΓΕ Αλεξανδρούπολης, ΑΕ Κομοτηνής ΑΣ Ελπίς, Επίκουρος Πολίχνης, Ζαφειράκης Νάουσας, ΣΠΑ Καρδίτσας, Μακεδονικός, Νίκη Αιγινίου, Πιερικός.
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν κατεβαίνει η ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από την ΕΟΠΕ, θα κληθεί να καλύψει το κενό του η πρώτη επιλαχούσα ομάδα, που είναι η ΧΑΝΘ. Ωστόσο υπάρχει έντονο παρασκήνιο ως προς αυτήν την απόφαση, στην οποία αντιδρούν οι σύλλογοι θεωρώντας ότι θα είναι εκπρόθεσμο κάτι τέτοιο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.30 θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων της Α2 Ανδρών και Α2 Γυναικών για την περίοδο 2014-2015.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο η κλήρωση της 1ης αγωνιστικής της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών – Γυναικών στην οποία θα μετάσχουν οι ομάδες της ΕΣΠΑΑΑ και της ΕΣΠΕΔΑ».