Λουκέτο στο Πανθρακικό Στάδιο! Παράνομες και… οι προπονήσεις!!!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Ενώπιον αυτού του χαρτιού βρίσκονται όσοι επισκέπτονται από το πρωί της Δευτέρας το (πολύπαθο) Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής. Η διοικούσα επιτροπή του ανακοινώνει την παύση της λειτουργίας του λόγω λήξης της άδειάς του!!!

 Μάλιστα, όπως αναφέρει το χαρτί που βλέπετε, από την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου και ως την έκδοση νέας άδειας δεν επιτρέπεται η χρήση του σταδίου ή χώρου του, ατομικά ή ομαδικά, από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο!!!

Έλα μου όμως που, όπως έχει αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή του το ThrakiSportS, εκεί διεξήχθησαν ήδη προπονήσεις την Δευτέρα, όπως για παράδειγμα η πρώτη συγκέντρωση της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της ΑΕ Κομοτηνής…

Τι ήταν αυτή η προπόνηση; Παράνομη; Μήπως οι διοικούντες, οι προπονητές και οι αθλήτριες πρέπει να συλληφθούν πάραυτα, επειδή (άκουσον άκουσον) πήγαν να… προπονηθούν σε ένα γήπεδο, στο οποίο η ίδια η πολιτεία δεν φρόντισε να ανανεώσει την άδειά του;

Μάλιστα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, την ώρα της προπόνησης, κάποιος (σαν δε ντρέπεται) πήγε και άνοιξε τα ποτιστικά για να πέσει νερό στο γκαζόν. Μήπως και αυτή η ενέργεια είναι παράνομη! Να πάει και αυτός στην φυλακή, αν είναι…

Κάνουμε λίγο πλάκα, αλλά το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Αν συμβεί οτιδήποτε σε μη αδειοδοτημένο γήπεδο, πολλοί θα είναι εκείνοι που θα βρουν μπελάδες. Και για τον λόγο αυτό, από τώρα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα οδηγηθούν σε αναβολή ή ματαίωση τυχόν επίσημοι αγώνες που θα οριστούν εκεί. Κανείς δεν θέλει τέτοιους μπελάδες.

Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα, που δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη εγκατάσταση. Η υπόθεση της λήξης της άδειας των γηπέδων δεν αφορά μόνο το Πανθρακικό Στάδιο αλλά και αρκετά ακόμα εθνικά ή δημοτικά στάδια, γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια ή κολυμβητήρια στην Θράκη αλλά και την υπόλοιπη χώρα.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα το προσεχές Σαββατοκύριακο στην διεξαγωγή αγώνων του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, που έχουν προγραμματιστεί. Για τον ίδιο λόγο, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα, όρισε αργά την έναρξη των δικών της διοργανώσεων η ΕΠΣ Έβρου.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, έπειτα από λίγο καιρό, λογικά θα εκδοθεί μια υπουργική απόφαση που θα δίνει παράταση στις άδειες λειτουργίας των αθλητικών χώρων για μερικούς μήνες, μέχρι πχ τις 31 Δεκεμβρίου. Και φυσικά με τον τρόπο αυτό δεν θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά θα μετατεθεί για το μέλλον.

Τότε θα τρέχουμε πάλι! Όπως τρέχουμε τώρα, που τυπικά έχει μπει λουκέτο στα γήπεδα και αναγκάζονται οι ομάδες να κάνουν “παράνομες” προπονήσεις σε μη αδειοδοτημένους αγωνιστικούς χώρους, εξαιτίας της ελληνικής γραφειοκρατίας…