Παρέμεινε υπουργός Υγείας και στην κυβέρνηση Νταβουτογλου ο Κομοτηναίος Μεχμέτ Μουεζίνογλου

– Στο υπουργείο Υγείας της Τουρκίας παραμένει ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου ο οποίος έχει καταγωγή από τα Αρριανά Ροδόπης. Ειδικότερα τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέλεξε η νέα τουρκική ηγεσία για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. O Tσαβούσογλου ήταν υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων επί Ερντογάν. To χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών κρατά ο Μεχμέτ Σιμσέκ. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, που ανέλαβε την πρωθυπουργία αφού ο Ερντογάν ορκίστηκε πρόεδρος της χώρας, παρουσίασε την Παρασκευή το νέο κυβερνητικό σχήμα στην Άγκυρα, μετά από συνάντηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το χαρτοφυλάκιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναλαμβάνει ο Βολκάν Μποζκίρ.

Στην κυβέρνηση συμμετέχουν ως αναπληρωτές πρωθυπουργοί τέσσερα υψηλά ιστάμενα στελέχη του AKP: O Αλί Μπαμπατζάν, ο Μπουλέντ Αρίντς, ο Γιαλτσίν Ακντογάν και ο Νουμάν Κουρτουλμούς. Σημαντικές αλλαγές είναι η τοποθέτηση του Γιαλτσίν Ακντογάν συμβούλου και στενού συνεργάτη του Ερντογάν στη μία από τις τέσσερις θέσεις αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Νέο αίμα είναι και ο Νουμάν Κουρτουλμούς ο οποίος εντάχθηκε στο κυβερνών κόμμα το 2021 και προς το παρόν δεν είναι βουλευτής. Σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση Ερντογάν, ο Νταβούτογλου έφερε στο υπουργικό συμβούλιο τέσσερα νέα πρόσωπ και απομάκρυνε τρία.

Η 62η τουρκική κυβέρνηση έχει μία μόνο γυναίκα υπουργό, την Αϊσενούρ Ισλάμ, αρμόδια για την οικογένεια και την κοινωνική προστασία. Το νέο υπουργικό συμβούλιο έχει ως εξής: Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μπόζνταγ, υπουργός Οικογενειακών Ζητημάτων Αϊσενούρ Ισλάμ, υπουργείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Βολκάν Μπόζκιρ, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Φαρούκ Τσελίκ, υπουργός Περιβάλλοντος Ιντρίς Γκιουλούτζε, υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, υπουργός Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Τσαγατάϊ Κιλίτς, υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας Μεχντί Εκέρ, υπουργός Τελωνείων και Εμπορίου Νουρετίν Τζανικλί, υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά, υπουργός Ανάπτυξης Τζεβντέτ Γιλμάζ, υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ομέρ Τσελίκ, υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, υπουργός Εθνικής Παιδείας Ναμπί Αβτζί, υπουργός Εθνικής Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, υπουργός Δασών και Υδάτινων Πόρων Βεϊσέλ Έρογλου, υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, υπουργός Επιστημών, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Φικρί Ισίκ, υπουργός μεταφορών Λουτφί Ελβάν, Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=94153

Στο υπουργείο Υγείας της Τουρκίας παραμένει ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου ο οποίος έχει καταγωγή από τα Αρριανά Ροδόπης. Ειδικότερα τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέλεξε η νέα τουρκική ηγεσία για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. O Tσαβούσογλου ήταν υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων επί Ερντογάν. To χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών κρατά ο Μεχμέτ Σιμσέκ. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, που ανέλαβε την πρωθυπουργία αφού ο Ερντογάν ορκίστηκε πρόεδρος της χώρας, παρουσίασε την Παρασκευή το νέο κυβερνητικό σχήμα στην Άγκυρα, μετά από συνάντηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το χαρτοφυλάκιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναλαμβάνει ο Βολκάν Μποζκίρ. Στην κυβέρνηση συμμετέχουν ως αναπληρωτές πρωθυπουργοί τέσσερα υψηλά ιστάμενα στελέχη του AKP: O Αλί Μπαμπατζάν, ο Μπουλέντ Αρίντς, ο Γιαλτσίν Ακντογάν και ο Νουμάν Κουρτουλμούς. Σημαντικές αλλαγές είναι η τοποθέτηση του Γιαλτσίν Ακντογάν συμβούλου και στενού συνεργάτη του Ερντογάν στη μία από τις τέσσερις θέσεις αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Νέο αίμα είναι και ο Νουμάν Κουρτουλμούς ο οποίος εντάχθηκε στο κυβερνών κόμμα το 2021 και προς το παρόν δεν είναι βουλευτής. Σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση Ερντογάν, ο Νταβούτογλου έφερε στο υπουργικό συμβούλιο τέσσερα νέα πρόσωπ και απομάκρυνε τρία. Η 62η τουρκική κυβέρνηση έχει μία μόνο γυναίκα υπουργό, την Αϊσενούρ Ισλάμ, αρμόδια για την οικογένεια και την κοινωνική προστασία. Το νέο υπουργικό συμβούλιο έχει ως εξής: Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μπόζνταγ, υπουργός Οικογενειακών Ζητημάτων Αϊσενούρ Ισλάμ, υπουργείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Βολκάν Μπόζκιρ, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Φαρούκ Τσελίκ, υπουργός Περιβάλλοντος Ιντρίς Γκιουλούτζε, υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, υπουργός Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Τσαγατάϊ Κιλίτς, υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας Μεχντί Εκέρ, υπουργός Τελωνείων και Εμπορίου Νουρετίν Τζανικλί, υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά, υπουργός Ανάπτυξης Τζεβντέτ Γιλμάζ, υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ομέρ Τσελίκ, υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, υπουργός Εθνικής Παιδείας Ναμπί Αβτζί, υπουργός Εθνικής Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, υπουργός Δασών και Υδάτινων Πόρων Βεϊσέλ Έρογλου, υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, υπουργός Επιστημών, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Φικρί Ισίκ, υπουργός μεταφορών Λουτφί Ελβάν, Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=94153

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here