ΕΠΣ Έβρου: Μια ισοπαλία και μια ήττα στα πρώτα φιλικά του Ορέστη

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

– Τα πρώτα φιλικό του για τη νέα χρονιά έδωσε ο Ορέστης Ορεστιάδας του Δημήτρη Λυμπερίδη με αντιπάλους τον Ηρακλή Σαγήνης και τον Άρδα Καστανέων με απολογισμό μια ισοπαλία και μια ήττα.

Όπως γράφει το μπλογκ των φίλων του Ορέστη, το πρώτο παιχνίδι έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Σαγήνη και είχε περισσότερο το χαρακτήρα ξεμουδιάσματος και μιας καλής προπόνησης και για τις δυο ομάδες. Οι ποδοσφαιριστές κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολλή ζέστη και με καυτό ήλιο προσπάθησαν να δώσουν ότι μπορούσε ο καθένας και είναι αξιέπαινοι όλοι τους. Στο αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού ο Ορέστης είχε μεν την καθολική υπεροχή αλλά η κυριαρχία του δεν απέδωσε καρπούς αφού δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα. Δεν δέχτηκε όμως κιόλας, με αποτέλεσμα το 0-0 να σφραγίσει τις προσπάθειες των παικτών.

Αγωνίστηκαν για τον Ορέστη οι Μπεχτσούδης, Βλασίδης, Ζολώτας, Χριστοφορίδης, Γιόντης, Οικονόμου, Μπαλάκης, Παπαζήσης, Καραγιάννης, Μπακιρτζής, Παγωνίδης, Οτέμπερης, Αλεξακούδης, Κιτσικούδης, Παπαδόπουλος, Καδόπουλος. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η συμμετοχή με τον Ηρακλή του πατέρα και γιου Παπαγιαννίδη.

Στο δεύτερο φιλικό ο Ορέστης ηττήθηκε στις Καστανιές από τον Άρδα με 1-0 με γκόλ στο 29′ για τους γηπεδούχους. Πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ορέστης είχε τον έλεγχο του αγώνα και κάποιες λίγες ευκαιρίες, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Άρδα αν εξαιρεσουμε κάποιες καλές αντεπιθέσεις και το γκολ, προήρθε από ατομικό λάθος της άμυνας. Η ομάδα του Δημήτρη Λυμπερίδη χρειάζεται χρόνο και υπομονή, ωστε να διορθώσει της αδυναμίες της και να δέσει σαν νέο σύνολο που είναι. Από την άλλη μεριά οι Καστανιές του Χρήστου Χρηστούδη, ένα καλογυμνασμένο σύνολο που ναι μεν απείλησε μόνο με αντεπιθέσεις, αλλά γενικά έδειξε πολύ καλά στοιχεία  και υπό προϋποθέσεις φέτος μπορεί βάσιμα να πρωταγωνιστήσει.

Έπαιξαν για τον Ορέστη οι Μπεχτσούδης, Σαραγλίδης, Χριστοφορίδης, Γιόντης, Παπαζήσης, Δήμου, Καραγιάννης, Μπαλάκης, Μπακιρτζής, Οικονόμου, Παγωνίδης, Καλφόπουλος, Οτέμπερης, Αλεξακούδης, Καμπουκράνης, Καδόπουλος, Κιτσικούδης, Δομπάζης.