Δύο χρυσά μετάλλια στο Κίρτζαλι για τις Εθνικές Ομάδες Μπιτς Βόλεϊ

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Με δύο χρυσά μετάλλια επιστρέφει η Εθνική Ομάδα Μπιτς Βόλεϊ από το 2ο τουρνουά του Βαλκανικού πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, λίγα χιλιόμετρα βόρεια από την Κομοτηνή, καθώς ενώπιον πολλών θρακιωτών φιλάθλων τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα κατέκτησαν την πρώτη θέση τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες.

Η αρχή της διπλής ελληνικής επιτυχίας έγινε με τις Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη, οι οποίες επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί επικράτησαν εύκολα με 2-0 (21-16, 21-16) των Ορντεάν και Μέλνιτσιουκ από την Ρουμανία.

Στον τελικό των ανδρών οι Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνης αντιμετώπισαν το βουλγαρικό δίδυμο των Μαρίνοφ – Ντίμοφ, οι οποίοι είχαν και τη συμπαράσταση της κερκίδας. Όμως το ελληνικό δίδυμο κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 (21-16, 23-21) και να κατακτήσει και αυτό την πρώτη θέση.

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Σπύρος Καραχάλιος δήλωσε μετά τον αγώνα ότι “είναι το πρώτο χρυσό που πανηγυρίζουμε σε επίπεδο Ανδρών αφού είχαμε φτάσει μέχρι τη 2η θέση. Τα παιδιά έπαιξαν καλά σε όλο το τουρνουά, το οποίο ιδιαίτερα στους άνδρες ήταν αρκετά ανταγωνιστικό αφού χώρες όπως η Σερβία και η Βουλγαρία επενδύουν ολοένα και περισσότερο. Η εμπειρία όμως που έχει αποκτήσει η ομάδα μέσα από τη συμμετοχή της σε μεγάλα τουρνουά έχει βοηθήσει σημαντικά και σιγά, σιγά βγαίνει η δουλειά που γίνεται εδώ και τρία χρόνια”.