Σήμερα ο Μαραθώνιος στις ακτές του Έβρου για την προστασία του αιγιαλού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ενας μαραθώνιος – σκυταλοδρομία στις ακτές του Εβρου για την προστασία του Ελληνικού Αιγιαλού πραγματοποιείται το πρωί του Σαββάτου στις θρακικές ακτές, με τη συμμετοχή της Οικολογικής Εταιρίας Εβρου.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναφέρεται στην αφίσα που κυκλοφόρησε, η εκκίνηση θα γίνει στις 8.00 το πρωί με αφετηρία το Δέλτα του Έβρου, στις 10.00 το πρωί αναμένεται να υπάρξει ένα Πολιτιστικό και Ενημερωτικό Διάλειμμα στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης και ο τερματισμός θα γίνει περίπου στις 14:00 το μεσημέρι στην παραλία του Αρχαιολογικού Χώρου της Μεσημβρίας.

Ο Μαραθώνιος γίνεται για την προστασία του ελληνικού αιγιαλού, στα χνάρια του μαραθωνοδρόμου Άγη Εμμανουήλ που είχε την έμπνευση και υλοποίησε τον Ιούλιο τον υπερμαραθώνιο 240 χιλιομέτρων ακτογραμμής, από τον Ισθμό έως το Μαραθώνα! Για αυτό και ο Μαραθώνιος στις ακτές του έβρου τιτλοφορείται 240+42, αφού αποτελεί συνέχεια της διοργάνωσης στην Αθήνα.

Ο υπερμαραθώνιος «240 χλμ για τον αιγιαλό» και η τωρινή συνέχειά του είναι μια από τις δράσεις διαμαρτυρίας που έχουν ξεκινήσει, με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών για το καταστροφικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό και την παραλία.

Από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου, με χορηγούς τους αιγιαλούς της Αττικής και καύσιμο το θαλασσινό αεράκι, ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος, έτρεξε από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα και προσπάθησε να ενεργοποιήσει όσους περισσότερους πολίτες ώστε να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας στις απειλούμενες παραλίες μας και να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η ενεργοποίηση και η ομαδική δράση των πολιτών ενάντια σε περιορισμούς της ελευθερίας και της ποιότητας ζωής τους, μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε Νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της φυσικής κληρονομιάς μας.

Σε κάθε έναν από τους σταθμούς διανυκτέρευσης και ξεκούρασης [Ελευσίνα, Ελληνικό, Σούνιο, Ναός Αρτέμιδος (Βραυρώνα) και Μαραθώνας] διοργανώθηκαν εκδηλώσεις από μουσικούς, ηθοποιούς,ντι-τζέις ,γκραφιτάδες, ιστιοπλόους.

Μάλιστα, στο video προώθησης της δράσης «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό» συμμετείχαν οι γνωστοί ηθοποιοί Αλέξανδρος Λογοθέτης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νίκος Ορφανός, Αλέκος Συσσοβίτης και ο Εβρίτης Γιάννη Στάνκογλου. Δείτε το βίντεο…

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/LrpUUvHzsgI” frameborder=”0″ allowfullscreen]