Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον διαιτητή της αναμέτρησης Skoda Ξάνθη – Κέρκυρα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος της ΕΠΣ Φθιώτιδας ορίστηκε από την Κεντρική επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση της Ξάνθης με την Κέρκυρα στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής της Super League.

Ο 39χρονός Δημητρόπουλος ιδιωτικός υπάλληλος στο επάγγελμα, ανήκει στην ΕΠΣ Φθιώτιδας από το 1998 όταν και ασχολήθηκε με την διαιτησία, ενώ στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου ανέβηκε τον Φεβρουάριο του 2012. Πρώτο ματς που σφύριξε ήταν στις 4 Μαρτίου του 2012 και την νίκη της Δόξας Δράμας επί τους ΠΑΣ Γιάννινα στο «Καυταντζόγλειο» της Θεσσαλονίκης. Την πρώτη του χρονιά πέρασε «απαρατήρητος», σε αντίθεση με την δεύτερη οπού το όνομα του έγινε «πασίγνωστο» όχι για καλό λόγο πάντως, μια και ο Δημητρόπουλος μπήκε στο στόχαστρο για την πολύ κακή διαιτησία του στο παιχνίδι Κυπέλλου Παναχαϊκή – Ολυμπιακός, σε ένα παιχνίδι που δεν έληξε ποτέ μια και ο διαιτητής εκ Φθιώτιδας διέκοψε το παιχνίδι 3 λεπτά πριν το τέλος. Με τα από εκείνο το ματς πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για «καρατόμηση» από τους πίνακες, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ.  Μάλιστα λίγους μήνες μετά και πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2012 ορίστηκε να διευθύνει τη αναμέτρηση της Βέροιας με την Κέρκυρα με τους «Φαίακες» να βγάζουν ανακοίνωση τόσο πριν όσο και μετά το ματς οπού ο Δημητρόπουλος έδωσε… ρεσιτάλ! Ενώ απασχόλησε τα μέσα και με την εμπλοκή του στα στημένα, χωρίς ωστόσο να αποδειχτεί κάτι σε βάρος τους.

Την περσινή σεζόν σφύριξε 9 παιχνίδια, παίρνοντας δίκαια τον χαρακτηρισμό του «εδράκια», καθώς με στα 7 από τα 9 ματς που σφύριξε νικητής αναδείχτηκε ο γηπεδούχος, ενώ 1 φορά το παιχνίδι ήρθε ισόπαλο και 1 φορά μόλις κέρδισε ο φιλοξενούμενος,. Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως τις 6 από τις 7 φορές που νίκησε ο γηπεδούχος το σκορ ήταν 1-0.

Πάμε τώρα στους δύο αντιπάλους, η Ξάνθη δεν έχει να θυμάται και πολλά από τον Δημητρόπουλό μια και την έχει σφυρίξει μόλις μία φορά, για την ακρίβεια στις 1 Απριλίου του 2012 και την εντός έδρας νίκη της Ξάνθης με 1-0 επί της Δόξας Δράμας. Σε αντίθεση με την Ξάνθη μόνο κακές μνήμες φέρνει στην Κέρκυρα, σαν ΑΟΚ βέβαια και όχι Κασσιόπη που είναι τώρα, ο Δημητρόπολυος που έχει σφυρίξει δύο φορές την ομάδα του Ιονίου. Αρχικά στις 23 Φεβρουαρίου του 2013 και την ήττα με 3-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ ήταν διαιτητής και στην ήττα από την Βέροια στον «τελικό-παραμονής» στης 31Μαρτίου και την ήττα με 2-0, οπού οι «Φαίακες» εξέδωσαν ανακοίνωση με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον ρέφερι από την Φθιώτιδα.