Οι επιδόσεις των 17 Θρακιωτών στους αγώνες της Α’ φάσης του Κυπέλλου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Η ΑΕΚ παρά την απουσία του Μάνταλου και έχοντας ως σκόρερ μεταξύ άλλων και τον Πλατέλλα, πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του Φωκικού του ξανθιώτη Γ. Μαραντά και των ουκ ολίγων Ξανθιωτών παικτών. Ο Ηρακλής και Απόλλωνας Σμύρνης απέκτησαν ελαφρύ προβάδισμα για το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι σε Λαμία και Καλλιθέα, ενώ ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν τα ζευγάρια Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας και Αχαρναϊκός-Φωστήρας.

Ο Ηρακλής φιλοξένησε τη Λαμία στο “Καυταντζόγλειο” και επιβλήθηκε με 1-0 με το πέναλτι του Περόνε, κάνοντας το πρώτο βήμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, ενόψει και της ρεβάνς στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.

Η Καλλιθέα υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Στο 39′ η κεφαλιά του Μπριλάκη έδωσε προβάδισμα στη γηπεδούχο ομάδα, το οποίο επετεύχθη σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία. Στο 83′ ο Απόλλωνας κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με τον Ανγκούλο, παίρνοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Ο Αιγινιακός υποδέχτηκε τον Αγροτικό Αστέρα, με τους οιωνούς για τους γηπεδούχους να είναι εξαιρετικοί, καθώς μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης ο Πέντα σημάδεψε το δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ ενώ στο 18′ ο Σαμουηλίδης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα αλλάζοντας τις ισορροπίες της αναμέτρησης, φαινομενικά. Ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα γιατί το αριθμητικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων δεν καρποφόρησε ποτέ.

Ο Αχαρναϊκός υποδέχτηκε το Φωστήρα σε ένα ακόμη ντέρμπι από τα… παλιά με την ομάδα του Ταύρου να είναι αυτή που έφτασε πρώτη στο σκορ με τον  Μπέλερη, μόλις στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης. Αυτή η φάση έμελλε να είναι και μία από τις ελάχιστες καλές, αν όχι η μοναδική που είδαν οι φίλαθλοι που παραβρέθηκαν στο Μενίδι.

Καμία απολύτως αντίσταση δεν βρήκε η ΑΕΚ απέναντι στον Φωκικό, για να φτάσει ουσιαστικά στην πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου επικρατώντας 4-0. Το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους» άνοιξε το Κολοβέτσιος στο πρώτο μέρος για να γίνει το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ξέσπασε για να φτάσει σε ακόμα τρία τέρματα με τους Πλατέλλα, Μπαρμπόσα και Ανάκογλου για να πάρει η νίκη της διαστάσεις θριάμβου.

«Είχαμε πολύ δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Φάνηκε από την κλήρωση. Παίξαμε με την καλύτερη ομάδα που θα μπορούσαμε να τύχουμε. Έχει παίκτες μεγάλης αξίας. Εμείς τώρα την δημιουργούμε την ομάδα, μόλις 20 μέρες έχουμε προετοιμασία. Στο β’ κουραστήκαμε και δεχθήκαμε 3 γκολ. Είχαν καλύτερα τρεξίματα. Δυσκόλεψε το ματς όταν δεν πετύχαμε γκολ στις τρεις ευκαιρίες που είχαμε. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο και έτσι ήταν. Θα συνεχίσουμε προετοιμασία, για να είμαστε καλύτεροι στον επαναληπτικό. Το αποτέλεσμα δύσκολο να είναι 5-0, αλλά σε έναν αγώνα πάντα πάμε για το καλύτερο. Στα χέρια της ΑΕΚ η πρόκριση. Εμείς θέλουμε να είμαστε καλύτεροι», σχολίασε ο ξανθιώτης προπονητής του Φωκικού Γιώργος Μαραντάς μετά το παιχνίδι.

Αναλυτικά οι συνθέσεις όλων των αγώνων (και με έντονα γράμματα οι θρακιώτες παίκτες ή όσοι έχουν στο παρελθόν αγωνιστεί σε ομάδες της Θράκης):

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Κορδέρο, Ανάκογλου (81′ Ρόβας), Πλατέλλας (76′ Ντούνης), Ντακόλ (62′ Ζόριτς) Μπαρμπόσα, Αραβίδης
ΦΩΚΙΚΟΣ (Μαραντάς): Γιαννίκογλου, Μουστάκης, Καντούτσης (61′ Καρυπιάδης), Παπαδόπουλος, Δημητρίου, Σαΐν (86′ Κορκοντζέλος), Σκαρίμπας, Γκάτσεσα, Καλλέργης, Πολυχρονάκης, Χαριτίδης (74′ Ντάμπος)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Σταύρος Ηλιόπουλος): Μιχελής, Λεβέντης, Παγώνης, Μπριλάκης, Πίκολο (72′ Μάρτιν), Ρουσάκης, Μπελής (85′ Τσίπρας), Κατσικογιάννης (82′ Αρναρέλλης), Μιχαλόπουλος, Βεζιρτζόγλου.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Κωστόνεγλου): Κουτσόπουλος, Χατζηζήσης, Γκόλιας, Κύργιας, Γεωργίου, Κυριάκος (57′ Λαγός), Χατζής, Γκονζάλες (69′ Ανγκούλο), Φαρινόλα, Νανία (57′ Βάντερσον), Κυβελίδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (83′ Βαλεριάνος), Τόσκας, Στάμου, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Ρομάνο, Πασάς (68′ Κάσσος), Σιατραβάνης, Περόνε (67′ Λουκίνας).
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Γεωργίου, Ζουλιώτης, Λαμπρόπουλος, Κωστόπουλος, Ρεπετσάς, Μουμίν, Φατιόν (77′ Τσαμούρης), Γενγκά, Νεόφυτος, Κούρτζουριτς (42′ Μπλάζιτς), Φράγκος (48′ Βασιλόγιαννης).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ματζουράκης): Τόλιος, Αραμπατζής, Τέλλος, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο, Ρίκκα, Ζούρκος (67′ Κουτσοσπύρος), Δεμιρτζόγλου (62′ Κ. Αχαλινόπουλος), Πέντα, Καζάκης.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Ταταρίδης, Καραντασιάδης, Γεωργιάδης, Σαμουηλίδης, Καπίας, Καθάριος (55′ Αθανασιάδης), Χατζηλιάδης, Πέεφ, Μίλιτς (66′ Κρυστάλλης), Καρακατσάνης (87′ Βελλίνης), Σκλιοπίδης.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βαζάκας): Παγούδης, Μωυσιάδης, Ζώνας, Γέσιτς, Καλογερόπουλος, Νιάρος (77′ Ιωαννίδης), Κοντογουλίδης (82′ Ταμπάκης), Μανουσάκης (69′ Αθανασίου), Στουρνάρας, Ιορδανίδης, Καλαμιώτης.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κριστόφ Βαζέχα): Γκέκας, Μπίρης, Μπέλερης, Μουστόγιαννης (60′ Ραμά), Μήτκας, Ματσούκας (78′ Μουκίδης), Κρητικός, Κακαράς, Γρομητσάρης, Τεγούσης, Τσεμπέτσι.

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:

Νότιος όμιλος

Παναχαϊκή – Πανηλειακός 3-0

Χανιά – Άλιμος 4-0

Αχαρναϊκός – Φωστήρας 0-0

Ηρακλής Ψαχνών – Επισκοπή 30/8 20:00

Καλλιθέα – Απόλλων Σμύρνης 1-1

ΑΕΚ – Φωκικός 4-0

Ερμιονίδα – Παναιγιάλειος 30/8 18:00

Βόρειος όμιλος

Ηρακλής – Λαμία 1-0

Αναγέννηση Καρδίτσας – Εθνικός Γαζώρου 30/8 20:00

ΑΕΛ – Ολυμπιακός Βόλου (προσωρινά αναβλήθηκε για γίνει 1/9/2014)

Αιγινιακός – Αγροτικός Αστέρας 0-0

Πιερικός – Τύρναβος 30/8 18:00

Απόλλων 1926 – Άρης (ο αγώνας ματαιώθηκε)

Δόξα Δράμας – Ζάκυνθος (ο αγώνας ματαιώθηκε)

* Οι ρεβάνς θα γίνουν 12-13-14/9 2014

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/Bu_MxrIwXfU?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]