Ο ερχομός του δημάρχου Ψινάκη στην Μαρώνεια και οι σπορ δραστηριότητες

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Ο Ηλίας Ψινάκης προσκλήθηκε στην Μαρώνεια από το νέο δήμαρχο Γιάννη Σταυρίδη. Άλλωστε, είναι… συνάδελφοι πλέον. Ο γνωστός μάνατζερ εξελέγη στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης νέος πρώτος δημότης του ιστορικού Δήμου Μαραθώνα. Ναι! Εκεί που έγινε η Ναυμαχία και από όπου ξεκινά ο ιστορικός Μαραθώνιος Δρόμος, η περιοχή αυτή θα έχει από 1ης Σεπτεμβρίου δήμαρχο τον Ψινάκη!

Όπως μαθαίνουμε λοιπόν, ο Ηλίας Ψινάκης έχει προσκληθεί να έρθει στην Θράκη, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν. Η πρόσκληση απευθύνθηκε από τον Γιάννη Σταυρίδη και έγινε αποδεκτή, όπως λένε οι πληροφορίες, από τον Ψινάκη. Οπότε θα τον αναμείνουμε κάποια στιγμή για επίσημη επίσκεψη στα μέρη μας. Μάλιστα, σχεδιάζεται… αδελφοποίηση του δήμου Μαρώνειας – Σαπών με το δήμο Μαραθώνα. Άλλωστε, οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Ψινάκης σκοπεύει να κάνει πολλές… “αδελφοποιήσεις”, τώρα που πήρε τα κλειδιά του δήμου.

Σε πρώτη φάση, πάντως, αυτό που κάνει ο Ψινάκης, είναι να διαφημίζει τον Δήμο του. «Φεύγω “σφαίρα” και συναντώ τους επώνυμους φίλους μου που έρχονται στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί είναι μερικοί από τους opinion makers του πλανήτη – ο καθένας στον τομέα του. Έχω φίλους σημαντικούς, που αγαπάνε πολύ τη χώρα μου και χρειάζονται απλώς να τους οργανώσω, για να εφαρμόσω όλα όσα θέλω να κάνω στον Μαραθώνα. Ο τουρισμός είναι η μοναδική ελληνική “βαριά βιομηχανία”. Αρκεί να επενδύσουμε οργανωμένα, με σχέδιο».

Ο Ψινάκης μάλιστα έχει πει ότι επενδύει ιδιαίτερα στον αθλητικό τουρισμό. Το καλοκαίρι είχε βρεθεί πρώτο τραπέζι πίστα στο Masters του μπιτς βόλει που φιλοξενήθηκε στο Καράβι του Σχοινιά, ένα από τα πρώτα της σειράς που κατέληξε με τους τελικούς στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί βρέθηκε ο Ψινάκης, έκανε τις απονομές και έδωσε… ρεσιτάλ. Ο Ψινάκης τα .έκανε όλα. Φωτό-selfie με τις θαυμάστριές του, χειροκροτήματα, φιλιά, αγκαλιές και όλα αυτά χωρίς ίχνος προσποίησης από τον λαοφιλή Δήμαρχο. 

«Δίκαια σάρωσε στις εκλογές ο Δήμαρχος» σκέφτεται κάποιος. «Εγώ δεν είμαι Δήμαρχος, δεν είμαι πολιτικός» έσπευσε να τονίσει με το χαρακτηριστικό του στυλ στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαιρισης και ξεκαθάρισε: «Μάνατζερ είμαι και για αυτό μπορώ με την αγάπη του κόσμου και τη συμπαράσταση των Media να κάνω ό,τι δεν μπορούν οι άλλοι». Λίγο νωρίτερα, στην τελετή απονομής του 2ου τουρνουά Μάστερς, ο δήμαρχος με την αντισυμβατική για πολλούς συμπεριφορά, χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο, όταν εξέφρασε δημοσίως την ελπίδα για διεξαγωγή του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ στο «Καράβι του Σχοινιά».

Και αυτό όπως εξήγησε στη συνέχεια, είναι μόνο η αρχή. Εδώ και καιρό ο Δήμαρχος του Μαραθώνα, στο πλαίσιο της έμφασης και της προβολής που προσπαθεί να δώσει στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, μετά από αλλεπάλληλες επαφές με πρωταθλητές, ολυμπιονίκες, προπονητές και μεγάλες μορφές της αθλητικής ζωής του τόπου, αποφάσισε να στελεχώσει μία αθλητική επιτροπή από καταξιωμένες αθλητικές προσωπικότητες όλων των σπορ και γνώστες του αντικειμένου και ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα.

«Αυτό που είπα για τη διεξαγωγή Παγκόσμιου πρωταθλήματος δεν ισχύει μόνο για το μπιτς βόλεϊ. Θα προσπαθήσω να κάνω σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις σε όλα τα σπορ. Surf, moto cross, tennis. τα πάντα! Πέρα φυσικά από το γεγονός ότι πάντα θα είμαστε ο Δήμος από όπου θα ξεκινάει ο κλασικός, ο αυθεντικός Μαραθώνιος. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε σπουδαία πράγματα» τόνισε ο κ. Ψινάκης, που ποντάρει πολύ στα σπορ. Μακάρι να φροντίσει να δώσει ταχύρρυθμα μαθήματα και στον νέο δήμαρχο Μαρώνειας που τον προσκάλεσε, γιατί γεγονός είναι ότι ο συγκεκριμένος δήμος έχει μείνει πίσω αρκετά σε αθλητικά ζητούμενα…