Κακή η παράδοση του Πανθρακικού με ΠΑΣ! Αναλυτικά όλα τα παιχνίδια

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Πολύ κακή είναι η παράδοση για την ομάδα του Πανθρακικού στης συναντήσεις με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα ακόμη και στην Κομοτηνή, με την μοναδική νίκη να έρχεται πέρσι!

Με την παράδοση των δυο τους να μην είναι και μικρή, μια και έχουν βρεθεί με γηπεδούχο τον Πανθρακικό 7 φορές και μάλιστα σε τρείς διαφορετικές κατηγορίες. Η αρχή έγινε την περίοδο 2005-2006 στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής οπού ο Πανθρακικός με νίκη έπαιρνε την απ’ ευθείας άνοδο, όμως το γκολ του Κοντογουλίδη μόλις στο 4’ έδωσε το προβάδισμα στους Ηπειρώτες με το μόνο που κατάφεραν οι «πράσινοι» ήταν να πάρουν την ισοπαλία, και να ανέβουν τελικά ως τρίτη. Την επόμενη χρονιά οι δύο ομάδες βρίσκονται στην Β’ κατηγορία με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο, ισοπαλία με 1-1 με τα τέρματα να πετυχαίνουν ο Γκαμπόρ για τον Πανθρακικό και ο Γήτας για τον ΠΑΣ.

Στης 28 Οκτωβρίου του 2007 ξεκινά η αρνητική παράδοση για την ομάδα της Κομοτηνής που θα γνωρίσει 4 συνεχόμενες ήττες, εκείνη την χρονιά ωστόσο η εντός έδρας ήττα με 0-2(Σολάκης, Κοντογουλίδης) δεν θα επηρεάσει την ομάδα του Πανθρακικού που στο τέλος της χρονιάς θα πανηγυρίσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στην μεγάλη κατηγορία θα βρεθούν για πρώτη φορά στης 17 Ιανουαρίου του 2011 οπού οι Ηπειρώτες με μεγάλο πρωταγωνιστή τον σημερινό παίκτη του Πανθρακικού Τζάνη θα κερδίσουν με 1-2, μια και ο Τζάνης πέτυχε δύο γκολ με το γκολ του Μπουβάλ να μην είναι αρκετό για τους «πράσινους». Ήττα και την επόμενη χρονιά αυτή την φορά στην Β’ Εθνική με το ίδιο σκορ όμως, με σκόρερ αυτή την φορά τους Μπακαγιόκο και Κώτσιο. Στις 21 Οκτωβρίου του 2012 ξανά στην Α’ οι δύο ομάδες με τον ΠΑΣ να περνά σαν σίφουνα κερδίζοντας με 0-3, χάρις τα τέρματα των Ίλιτς, Τσουκαλά και Κοροβέση. Ενώ πέρσι έσπασε επιτελούς αυτή η κακοδαιμονία για την ομάδα της Κομοτηνής με τον Πανθρακικό να επικρατεί  με 2-0 με τα τέρματα των Ιγκορ και Ζεκίνια σε ένα επεισοδιακό παιχνίδια οπού ο ΠΑΣ τελείωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες.

Έτσι συνοπτικά να αναφέρουμε πως για την πρώτη κατηγορία οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί με γηπεδούχο τον Πανθρακικό 3 φορές με την ομάδα της Κομοτηνής να έχει μια νίκη ,και τους φιλοξενούμενους δύο. Στην Β’ Εθνική οι δύο ομάδες βρέθηκαν επίσης 3 φορές, με τον ΠΑΣ να κερδίζει δύο φορές και ένα ματς να λήγει ισόπαλο. Ενώ ισόπαλο ήταν και  το μοναδικό παιχνίδι των δύο ομάδων στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.