Ανακοινώθηκε μαζί με την αποστολή της Κέρκυρας για Ξάνθη… ο Μπεν Σαμπάτ!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Ανακοινώθηκε τελικά σήμερα από τη Κέρκυρα για ένα χρόνο, ο Ισραηλινός προ διημέρου πάιχτης του Πανθρακικού Ασαέλ Μπεν Σαμπάτ, ολοκληρώνοντας κατά τον καλύτερο τρόπο τις εξαιρετικές φετινές μεταγραφικές κινήσεις των “Φαιάκων” και τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο νησί. Παράλληλα η ομάδα της Κέρκυρας ανακοίνωσε την αποστολή για το μεθαυριανό παιχνίδι με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια.

 Και με τη βούλα παίκτης της Κέρκυρας είναι, λοιπόν, από σήμερα, Παρασκευή (29/8) ο ΙσραηλινόςΜπεν Σαμπάτ, καθώς, μετά τη χθεσινή (Πέμπτη, 28/8) λύση της συνεργασίας του με τον Πανθρακικό και την οριστική συμφωνία του με τους Φαίακες,  βγήκε επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΠΑΕ Κέρκυρα!
 
Όπως διευκρινίζεται, το deal είναι διάρκειας ενός έτους, ενώ, προς επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ του Corfusports.gr, γνωστοποιήθηκε ότι ο παίκτης αναμένεται στο νησί την προσεχή Δευτέρα (1/9), αφού, όπως έχουμε γράψει, μετά τα εργομετρικά που πέρασε στην Αθήνα (όπου κι έπεσαν οι υπογραφές), αναχώρησε για την πατρίδα του, προκειμένου να τακτοποιήσει ορισμένες εκκρεμότητες, πριν από την οριστική εγκατάστασή του στα… μέρη μας!
 
«Η ΠΑΕ Κέρκυρα ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή, Asael Ben Shabat, τον οποίο και καλωσορίζει στην οικογένεια της ομάδας μας. Η συμφωνία έχει διάρκεια ένα έτος», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Κέρκυρα.
 
«Ο Ben Shabat γεννήθηκε στις 9/5/1988 στην Μπεέρ Τούβια του Ισραήλ και αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Την καριέρα του την άρχισε στην Μακάμπι Νετάνια, στην α’ ομάδα της οποίας προωθήθηκε το 2006. Τη σεζόν 2008-’09 αγωνίστηκε στην Χάποελ Κφαρ Σαμπά (27/2), για να ακολουθήσει μια εξαιρετική πενταετία (2009-’14) στην Ραμάτ Χα Σαρόν, με την οποία μέτρησε 81 αγώνες και 5 γκολ μέχρι τον περασμένo Ιανουάριο, οπότε και «μετακόμισε» στον Πανθρακικό της Super League. Eξελισσόμενος σε βασική μονάδα του ως το τέλος του περσινού Πρωταθλήματος (11/1). Αν και το καλοκαίρι ανανέωσε με την ομάδα της Κομοτηνής (ενεργοποίηση οψιόν ενός έτους), προ ημερών έλυσε τη συνεργασία του, συνεχίζοντας, πλέον, την πορεία του στην Κέρκυρα. Ο παίκτης αναμένεται στην Κέρκυρα τη Δευτέρα, προκειμένου να ενσωματωθεί στις προπονήσεις.»

Την ιδια στιγμή ο Μιχάλης Γρηγορίου ανακοίνωσε την αποστολή των “Φαιακων” για τον κυριακάτικο (31/8, 19.15) αγώνα των Πηγαδιών, που αναχωρησε,  σήμερα, το βράδυ για την Αθήνα, όπου και θα διανυκτερεύσει, προτού αύριο το πρωί του Σαββάτου (30/8) πάρει το δρόμο για την Ξάνθη. Αναλυτικά η αποστολή: Κουτζαβασίλης, Σέτκους, Ανδρεόπουλος, Καρντόσο, Ντιόγκο, Ντιμιτρόφσκι, Γεωργακόπουλος, Γκόμες, Καϊκούτ, Κανακούδης, Κόντος, Μαραγκός, Μαρκόσφκι, Ναγιάρ, Ομπράντοβιτς, Χαβίτο, Ρόχας, Μπόρχα Σάντσες, Βενέτης, Ζορμπάς.

Εκτός έμειναν οι Νίκος Κρητικός, Παναγιώτης Βλάχος, Τέλης Καραγιαννίδης, Γιώργος Παρασκευαϊδης (δεν έχει επανέλθει από τη θλάση, που τον ταλαιπωρεί), Γιάννης Λιούρας (επίσης τραυματίας), ο τρίτος τερματοφύλακας, Παναγιώτης Σαμπανίδης και οι τρεις «μικροί» (Μεντής, Χανδρινός, Γαρδικιώτης (θα ενισχύσουν τους Νέους).