Κλήρωση Τσάμπιονς Λιγκ: Με Σάμαρη ο Λοντίγκιν, με Μπάγερν και Σίτι ο Τόρο!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Περιθώρια για ελπίδες στον Ολυμπιακό άφησε το αποτέλεσμα της κλήρωσης των ομίλων του Champions League, καθώς θα αντιμετωπίσει τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μάλμε. Δύσκολη κλήρωση για το ΑΠΟΕΛ, εξαιρετικά δύσκολη επίσης για την Ρόμα του Βασίλη Τοροσίδη, ελπίδες αφήνει αυτή για την Ζενίτ του Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας Μπενφίκα του Ανδρέα Σάμαρη, την Μπάγερν Λεβερκούζεν και την Μονακό από την Γαλλία. Ο Βασίλη Τοροσίδης και ο Κώστας Μανωλάς θα μετάσχουν μέσω της Ρόμα σε έναν όμιλο φωτιά με αντιπάλους τις πρωταθλήτριες Γερμναίας Μπάγερν Μονάχου, Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι και Ρωσίας Σπαρτάκ Μόσχας.

Ο Ολυμπιακός θα βρει στο δρόμο του την πρωταθλήτρια Ισπανίας Ατλέτικο Μαδρίτης, την πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους και την σουηδική Μάλμε με το αποτέλεσμα της κλήρωσης να αφήνει σίγουρα περιθώρια αισιοδοξίας για πρόκριση τουλάχιστον στο Γιουρόπα Λιγκ ως τρίτος και ενδεχομένως και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει αποδυναμωθεί συγκριτικά με πέρυσι, όταν και έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ η Γιουβέντους, τα τελευταία χρόνια έχει αποτύχει να φτάσει σε επιτυχία. Κατά τα άλλα, η Μάλμε είναι η αντίπαλος από το 4ο γκρουπ, με έναν βατό αντίπαλο, που είναι όμως, αρκετά επικίνδυνος στη Σουηδία.

Από την πλευρά του, ο ΑΠΟΕΛ της Κύπρου έχει ένα αρκετά δύσκολο έργο, καθώς θα αντιμετωπίσει τις Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Άγιαξ. Η επιστροφή της Λίβερπουλ στους ομίλους, φέρνει και ένα μεγάλο ντέρμπι καθώς βρίσκεται στον όμιλο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από εκεί και πέρα, είναι οι Βασιλεία και η βουλγαρική Λουντογκόρετς.

Δείτε αναλυτικά τους ομίλους

 

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης
Γιουβέντους
Ολυμπιακός
Μάλμε

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης
Βασιλεία
Λίβερπουλ
Λουντογκόρετς

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Μπενφίκα 
Ζενίτ
Λεβερκούζεν
Μονακό

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ

Άρσεναλ
Ντόρτμουντ
Γαλατάσαραϊ
Άντερλεχτ

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν Μονάχου
Μάντσεστερ Σίτι
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ρόμα

Ζ’ ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα
Παρί Σεν Ζερμέν 
Άγιαξ
ΑΠΟΕΛ

Η’ ΟΜΙΛΟΣ

Τσέλσι
Σάλκε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μάριμπορ

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ

Πόρτο
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Αθλέτικ Μπιλμπάο
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ