Άνοδος 750 μορίων στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής! Οι βάσεις στις σχολές του ΔΠΘ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Μεγάλη άνοδο 752 μορίων εμφάνισε η βάση εισαγωγής στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αποδείχθηκε περιζήτητο φέτος.

 

Η βάση του διαμορφώθηκε στα 13.618 μόρια από 12.866 που είχαμε πέρυσι. Πρόκειται για γενική τάση σε όλες τις αθλητικές σχολές – αλλά και σε όλες τις σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

Η βάση στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής είναι η χαμηλότερη από οποιοδήποτε ΤΕΦΑΑ της χώρας, Η υψηλότερη είναι στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών με 16.766 μόρια και στης Θεσσαλονίκης με 16.183 ενώ ακολούθησαν  Τρίκαλα με 14.651 και Σέρρες με 14.090.

 

“Ταβάνι” έπιασαν και φέτος οι υπόλοιπες περιζήτητες σχολές του Δημοκρίτειου. Στην Ιατρική Σχολή στην Αλεξανδρούπολη, η βάση εισαγωγής αυξήθηκε κατά 620 μόρια (!) συγκριτικά με πέρσι, ενώ αύξηση 389 μορίων καταγράφεται στη Νομική Σχολή Κομοτηνής.

Επίσης μεγάλη είναι η άνοδος στα μόρια των Πολυτεχνικών Σχολών συμπεριλαμβανομένης και της Ξάνθης, που φτάνει ακόμη και τα 1.000 μόρια. Δειτε τις βάσεις 2014 για όλα τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας και που πέρσαν οι υποψήφιοι στους παρακάτω συνδέσμους 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:

* ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΛΥΚΕΙΑ, 90%

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΛΥΚΕΙΑ, 90%

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΛ, ΕΠΑΛ 10% (του 2012)

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΛ, ΕΠΑΛ 10% (του 2013)

* ΒΑΣΕΙΣ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ – ΕΠΛΟΓΗ ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% (του  2012)

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% (του 2013)

 

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΕΛ 2013 ΜΕ 2014

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΕΠΑΛ 2013 ΜΕ 2014

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο – όνομα – πατρώνυμο – μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.

Επίσης, σήμερα, την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://moreresults.minedu.gov.gr.