Ανακούφιση στον Εθνικό! Κλείνει τέταρτο ξένο ο Μουστακίδης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ηλίας Μεταξάς

–  Άμεσα αναμένεται να προχωρήσει στην απόκτηση τέταρτου ξένου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, μετά και την συμφωνία που επετεύχθη το απόγευμα ενώπιον του υφυπουργού Αθλητισμού για να ανέβει ο αριθμός τους στο πρωτάθλημα της Volley League.

 

Ως γνωστόν, ο Εθνικός έχει ανακοινώσει τους Ζάρκο Κίσιτς (Π. – Γεντίντσβο Βοσνία Ερζ.), Mπόζινταρ Τσουκ (Α – Μαυροβούνιο – Μπούντβα) και Λέο Άντριτς (Δ. – Κροατία). Ωστόσο στην τελευταία ανακοίνωση, είχε αναφερθεί ότι “η ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων του ΤΑΑ Εθνικός, με την κάλυψη του τελευταίου κενού της ομάδας θα πραγματοποιηθεί, αμέσως μόλις τελειώσουν οι συζητήσεις και υπάρξει απόφαση για το αν οι ξένοι παίκτες θα είναι τελικά 3 ή 4, πρέπει όμως να αναφερθεί ότι είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση υπάρχουν ήδη έτοιμες επιλογές από τους προπονητές”.

Κατά συνέπεια πρέπει τις επόμενες ώρες να αναμένουμε την απόκτηση ενός τέταρτου ξένου από τον Εθνικό. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Σάκης Μουστακίδης είχε εκφραστεί υπέρ των τεσσάρων ξένων στο πρωτάθλημα, αν και την περσινή καταπληκτική σεζόν η ομάδα αναδείχθηκε δεύτερη με μόλις δύο ξένους – και χωρίς ποτέ να αποκτήσει τρίτο, ως είχε δικαίωμα.

Στη συμφωνία κατέληξαν το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΠ, του ΠΑΣΑΠ και της ΕΟΠΕ, παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, για το νομικό πλαίσιο των τροποποιήσεων στο αθλητικό νόμο, σε ότι αφορά τις σχέσεις των ΤΑΑ και των επαγγελματιών αθλητών. Εκεί επετεύχθη κατ’ αρχήν συμφωνία και για τη αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών αθλητών από 3 σε 4 αλλά και για την ρύθμιση των οφειλών των ΤΑΑ προς τους αθλητές, που επίσης αφορά τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αφού πρώην παίκτες του διεκδικούν δικαστικά τα δεδουλευμένα τους.

Επίσης συμφωνήθηκαν οι προϋποθέσεις αδειοδότησης και οι δόσεις εξόφλησης των οφειλομένων των ΤΑΑ προς τους αθλητές. Για οφειλές μέχρι 10.000 ευρώ οι δόσεις θα είναι 24, για οφειλές από 10.000 έως 60.000 θα υπάρχουν 48 δόσεις και  για οφειλές από 60.000 και πάνω οι δόσεις θα είναι 70. Εντός των ημερών, οι νομικοί σύμβουλοι των εμπλεκόμενων φορέων θα διατυπώσουν το τελικό κείμενο που θα δοθεί υφυπουργό αθλητισμού για ψήφιση στη Βουλή.

Στη συνάντηση την ΕΣΑΠ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Παντελής Ταρνατόρος και ο νομικός σύμβουλος Χρήστος Ηλιάδης. Τον ΠΑΣΑΠ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Θανάσης Ψάρρας, ο διευθυντής Βασίλης  Μηνούδης και η νομική σύμβουλος Φωτεινή Μηνάκη. Την ΕΟΠΕ εκπροσώπησαν ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Σιδέρης και η νομική σύμβουλος  Κορνηλία Αποστολάκη. Νομικός σύμβουλος του υφυπουργού ήταν ο Χρυσόστομος Μίχας.