Τα Πηγάδια έφεραν γούρι στην Λουντογκόρετς! Θρίλερ στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Δεν είναι μόνο που πήραν πρωτάθλημα! Προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του βουλγαρικού ποδοσφαίρου στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Φαίνεται ότι τα Πηγάδια έφεραν γούρι στην βουλγαρική ομάδα, που καλό θα ήταν να καθιερώσει κάθε Γενάρη που σταματά το πρωτάθλημα την παρουσία της στην Ξάνθη.

 Ως γνωστόν, η εφηβική ομάδα της Λουντιγκόρετς είχε έρθει τον περασμένο Γενάρη για προετοιμασία στα Πηγάδια, στις εγκαταστάσεις της Skoda. Η φωτογραφία αρχείου είναι από το πούλμαν της ομάδας, έξω από το Σαλέ. Από τότε στο ThrakiSportS γράφαμε ότι αυτή είναι η έναρξη μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας με την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, που διατηρεί άριστες σχέσεις με την διοίκηση της ομάδας.

Τελικά η Λουντογκόρετς βάλθηκε να καταπλήξει τους πάντες. Πήρε μαρς το πρωτάθλημα, πραγματοποίησε πέρυσι μια καταπληκτική πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ πετώντας έξω ακόμα και την Λάτσιο, ενώ τώρα προκρίνεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τον πλέον δραματικό τρόπο, Αποκλείοντας στα πέναλτι στο βαλκανικό ντέρμπι την Στεάουα Βουκουρεστίου, αλλά χωρίς να έχει… τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια της.

Οι Βούλγαροι σκόραραν στο 90ο λεπτό με τον Βάντερσον και έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί τίποτα δεν άλλαξε και στα πέναλτι πρωταγωνιστής ήταν ο… ρουμάνος κεντρικός αμυντικός της Λουντογκόρετς Κοσμίν Μότι. Λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Στογιάνοφ, έκατσε κάτω από τα γκολποστ για την ρώσικη ρουλέτα. Κι όχι μόνο έκατσε, αλλά έπιασε και δυο πέναλτι της Στεάουα (έχοντας ευστοχήσει σε δική του εκτέλεση στην αρχή), στέλνοντας στους ομίλους τους Βούλγαρους με σκορ 6-5.

Η Λουντογκόρετς ουσιαστικά ιδρύθηκε μόλις το 2001 και πρόκειται για μια βουλγαρική επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα την πόλη Ράζγκραντ που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας. Στις 28 Μαΐου του 2011, η Λουντογκόρετς προβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στην μεγαλύτερη κατηγορία της Βουλγαρίας. Ήδη κατάφερε μέσα στα τρία χρόνια μετά τον προβιβασμό της στην πρώτη κατηγορία, να κερδίσει τρεις φορές το πρωτάθλημα και να κάνει ένα νταμπλ στην Βουλγαρία, γεμίζοντας με υπερηφάνεια τους μόλις 33.000 κατοίκους της πόλης όπου έχει την έδρα της.

Στα άλλα ματς, οι «κανονιέρηδες» της Άρσεναλ δυσκολεύτηκαν αρκετά, ωστόσο κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 1-0 απέναντι στην Μπεσίκτας. Από εκεί και πέρα, μεγάλη εμφάνιση έκανε η Αθλέτικ Μπιλμπάο που επικράτησε 3-1 της Νάπολι. Από την πλευρά της η Λεβερκούζεν, έκανε πάρτι απέναντι στην Κοπεγχάγη, διαλύοντάς τη με το εμφατικό 4-0. Η Μάλμε, έκανε ακόμα μία σπουδαία ανατροπή επικρατώντας 3-0 της Σάλτσμπουργκ.

Τα σημερινά αποτελέσματα
* Στην παρένθεση τα πρώτα ματς

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Νάπολι (1-1) 3-1  (61′, 69′ Αντούριθ, 74′ Ιμπάι Γκόμεθ – 47′ Χάμσικ)

Αρσεναλ – Μπεσίκτας (0-0) 1-0   (45’+1′ Αλέξις Σάντσες)

Λεβερκούζεν – Κοπεγχάγη (3-2) 4-0    (2′ Σον, 7′ Τσαλχάνογλου, 31′ πέν, 65′ Κίσλινγκ)

Μάλμε – Ζάλτσμπουργκ (1-2) 3-0     (11′ πεν., 84′ Ρόζενμπεργκ, 19′ Ερικσον)

Λουντογκόρετς – Στεάουα Βουκουρεστίου (0-1) 1-0 (6-5 στο πέναλτι)   (90′ Βάντερσον)

 

Τα χθεσινά αποτελέσματα

Ζενίτ – Σταντάρ 3-0 (1-0)    (30′ Ροντόν, 54′ πεν., 58′ Χουλκ)

ΑΠΟΕΛ – Ααλμποργκ 4-0 (1-1)  (29′ Βινίσιους, 44′ Ντε Βινσέντι, 65′ Αλωνεύτης, 74′ Σέρινταν)

Μπάτε Μπορίσοφ – Σλόβαν 3-0 (1-1)  (41′ Γκόρντετσουκ, 84′ Κρίβετς, 85′ Ροντιόνοφ)

Πόρτο – Λιλ 2-0 (1-0)  (49′ Μπραχίμι, 69′ Τζάκσον)

Σέλτικ – Μάριμπορ 0-1 (1-1)   (Ταβάρες 75′)