«Ο Ελληνικός Τύπος της Σμύρνης (1831 – 1922)» παρουσιάζεται στην Ξάνθη

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Ο Ελληνικός Τύπος της Σμύρνης (1831 – 1922)» που θα φιλοξενείται στο χώρο του τοπικού Λυκείου Ελληνίδων (Ξάνθη, Αγ. Γεωργίου 1, ισόγειο), θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Αυγούστου και ώρα 20.00.

Η διάρκειά της θα είναι από 30/8 έως και 7/9/2014, θα λειτουργεί καθημερινά, από ώρα 19.00 – 22.00, με ελεύθερη είσοδο και αποτελεί μια από τις δράσεις μας στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης 2014. Η παραπάνω έκθεση πρωτοπαρουσιάσθηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και διοργανώθηκε από την Ένωση Σμυρναίων, με την ευγενική χορηγία εκθεσιακού υλικού και άλλων φορέων, όπως της Βουλής των Ελλήνων, της Εστίας Ν. Σμύρνης, της Έλλης Σολομωνίδου και με την ουσιαστική και καθοριστική συμβολή και συμμετοχή του Γεωργίου Δολιανίτη, εκπαιδευτικού, πρώην σχολάρχη, ιδρυτή και διευθυντή ομώνυμης βιβλιοθήκης και ο οποίος ανέλαβε όλα τα έξοδα μεταφοράς της, στην Ξάνθη, όπως και τη έκδοση καταλόγου των εκθεμάτων που θα αναμένεται δωρεάν στους επισκέπτες της.

Σκοπός της η προβολή και ανάδειξη, μέσα από τα αυθεντικά φύλλα των εφημερίδων, περιοδικών και άλλων εκθεμάτων, του έργου που επιτέλεσε ο Τύπος και οι δημοσιογράφοι στην πρωτεύουσα του Μικρασιατικού Ελληνισμού, τη Σμύρνη, κάτω από πολλές αντίξοες συνθήκες, οικονομικές, λογοκρισίας και νομοθεσίας που παρεμπόδιζαν την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

 

Πηγή: www.xronos.gr