Πάνε να ρίξουν πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ΑΕ Κομοτηνής και ΓΕΑ

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Πλήρη επιβεβαίωση των όσων ανέφερε το ThrakiSportS πριν σχεδόν τρεις εβδομάδες για το ύπουλο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος των ομάδων της ΑΕ Κομοτηνής και της ΓΕ Αλεξανδρούπολης που συμμετέχουν στην Α2 Κατηγορία αποτελεί η δημοσίευση των ειδικών προκηρύξεων, λίγο μετά το μεσημέρι, στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ.

Εκεί λοιπόν, ορίζεται ότι οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα είναι 12 στον Α’ Όμιλο, 11 στον Β’  Όμιλο και 11 στον Γ’ Όμιλο. Ενώ όμως δηλώνεται ότι από τον Α’ Όμιλο θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες και από τον Β’ μόλις δύο, από τον Γ’ Όμιλο που επίσης έχει λιγότερες ομάδες, ορίζεται ότι θα υποβιβαστούν τρεις σύλλογοι!!!

Γιατί τρεις σύλλογοι από τους 11 στον όμιλο της Μακεδονίας και της Θράκης και μόλις δύο από τους 11 στον όμιλο της Κεντρικής Ελλάδας; Γιατί είναι προφανές ότι υπάρχει σκοπός να μην μείνουν 11 οι ομάδες, αλλά να ανέβει από το παράθυρο μια 12η ομάδα, που θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και θα προκαλέσει την υποχρέωση ενός ακόμα ταξιδιού στις δυο ομάδες της Θράκης, την ΓΕΑ και την ΑΕ Κομοτηνής.

Η προθεσμία για να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής οι ομάδες έληξε στις 31 Ιουλίου και πρακτικά αυτό πρέπει να σημαίνει ότι αν υπάρξει ομάδα που θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα μετά από αυτήν την ημερομηνία, αυτή ΔΕΝ πρέπει να αντικατασταθεί αλλά να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με λιγότερες και αντίστοιχα να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν στα τοπικά. 

Ο ιστορικός Μέγας Αλέξανδρος πράγματι δεν δήλωσε συμμετοχή, όπως άλλωστε έκανε και το Κολλέγιο Αθηνών (που πέρυσι έφτασε να παίζει μπαράζ μα Ορεστιάδα και ΜΕΝΤ για άνοδο στη Volley League), ο Κύδωνας, ο ΑΟ Ταταύλα και ο Ερμής Ηγουμενίτσας. Όπως διευκρινίζεται στην ειδική προκήρυξη της ΕΟΠΕ, το Κολλέγιο αντικαταστάθηκε από τον Πήγασο και τα Ταταύλα και ακολούθως ο Κύδωνας από τον Εθνικό Πειραιώς.

Αντιθέτως ο Ερμής Ηγουμενίτσας δεν θα αντικατασταθεί από κανέναν, αφού δεν δέχτηκε κανένας να το κάνει. Στην περίπτωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που αφορά τον όμιλο των ομάδων της Θράκης, προφανώς επισήμως δεν έχει αναζητηθεί αντικαταστάτης, αλλά αφήνεται να εννοηθεί ότι μπορεί να αναπληρωθεί από άλλη ομάδα  – κάτι που φυσικά θα όφειλε να έχει γίνει και το οποίο δεν συνέβη πέρυσι όταν κάτι αντίστοιχο είχε κάνει ο Γαλαξίας.

Η προκήρυξη λοιπόν συγκλίνει στο συμπέρασμα ότι επιβεβαιώνονταi οι φήμες που από τις 8 Αυγούστου είχαμε δημοσιεύσει για σχέδιο να ανέβει έστω και εκπρόθεσμα στην Α2 Κατηγορία η ομάδα της ΧΑΝΘ, η οποία αναδείχθηκε δεύτερη στο περσινό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘ (της Θεσσαλονίκης δηλαδή), πίσω από τον Επίκουρο Πολίχνης που ανέβηκε ως πρωταθλητής και θα αγωνιστεί δικαιωματικά στην Α2.

Πρόκειται για εξέλιξη που ασφαλώς θίγει τα συμφέροντα των δύο ομάδων της Θράκης, αφού αυξάνει τις πιθανότητες υποβιβασμού τους. Επιπλέον, τις επιβαρύνει και οικονομικά αφού θα έχουν ένα επιπλέον ταξίδι στην Θεσσαλονίκη. Το ThrakiSportS τα είχε επισημάνει εδώ και τρεις εβδομάδες (θυμηθείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ).

Οι εξελίξεις δείχνουν να έχουν δρομολογηθεί – και ειλικρινά δεν ξέρουμε τι έκαναν ΓΕΑ και ΑΕ Κομοτηνής για να τις αποτρέψουν. Και τι προτίθενται να κάνουν από εδώ και στο εξής, σε συντονισμό με τις άλλες ομάδες και πρωτίστως αυτές που δεν έχουν έδρα την Θεσσαλονίκη, προασπίζοντας τα δικά τους συμφέροντα και μειώνοντας της πιθανότητες υποβιβασμού τους…