Με… καταπληκτικό Λοντίγκιν, στους ομίλους η Ζενίτ! Πέταξε έξω την Σταντάρ…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Με χαρακτηριστική άνεση κατάφερε να πάρει την πρόκρισή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η Ζενίτ του πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν, που επικράτησε της Σταντάρ Λιέγης (ομάδας που φέτος απέκλεισε τον Παναθηναϊκό και πέρυσι την Skoda) με 3-0.

Η… κληρονομιά που είχε η Ζενίτ από το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αποδείχθηκε αρκετή. Οι Ρώσοι είχαν περάσει νικηφόρα 1-0 από το Βέλγιο, ωστόσο δεν έμειναν σε αυτό το αποτέλεσμα και αποφάσισαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι στη ρεβάνς και να βρεθούν στην επόμενη φάση με εντυπωσιακό τρόπο.

Αυτό γιατί διέλυσε την αντίπαλό της με το βαρύ 3-0, όπου εκμεταλλεύτηκε την τραγική άμυνα της ομάδας του Γκι Λουζόν με τον Χουλκ να είναι ο πρωταγωνιστής καθώς πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα.

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκαν καθόλου από την αντίπαλό τους. Αντίθετα, είχαν τις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Κάτι που έγινε με τη συμπλήρωση μισής ώρας. Τότε ο Κρισίτο έκανε τη σέντρα για να γίνει το τραγικό λάθος από τον Καβασίμα και τον Ροντόν με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Φαϊζουλίν δέχτηκε την κίτρινη κάρτα. Ο Ρώσος διεθνής όμως, σε μία… χαζή κίνηση παρά την εμπειρία του, αποβλήθηκε στο 43’ για τράβηγμα πίσω από το κέντρο του παιχνιδιού, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Αυτό όμως, δεν στοίχισε τελικά στην ομάδα του, που καθάρισε πετυχαίνοντας ακόμα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος.

Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία με το γεγονός ότι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω, ωστόσο στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης κατάφεραν να… διαλύσουν τα πάντα. Στο 54’ ο Βαν Ντάμε έκανε πέναλτι με τον Χουλκ να  ευστοχεί για το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα, ένα νέο λάθος στην άμυνα της Σταντάρ ήταν αρκετό για τον Χουλκ έτσι ώστε να περάσει τους πάντες και να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, έμειναν επίσης με δέκα παίκτες στο 89’ λόγω αποβολής του Φατί. Η μοναδική ευκαιρία που είχαν ήταν στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Ντε Καμάργκο έκανε την κεφαλιά με τον Λοντίγκιν να κάνει εξαιρετική απόκρουση.

Στις 9.45μμ ξεκινούν τα υπόλοιπα παιχνίδια για τους επαναληπτικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, με το παιχνίδι που ξεχωρίζει να είναι αυτό ανάμεσα σε στον ΑΠΟΕΛ και την Άαλμποργκ στην Κύπρο.