Γ’ Εθνική: Διενέργειες να μην είναι ο Άρης στον ίδιο όμιλο με Σουφλί και Εθνικό

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης  

– Ένα σενάριο που ακούγεται τις τελευταίες ώρες σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης σχετικά με τον Άρη και την συμμετοχή της ομάδας στην Γ’ Εθνική, είναι να μη τοποθετηθεί τελικά στον 1ο όμιλο “φωτιά” όπως ανέφερε το ThrakiSportS προ ημερών και οφείλει βάσει των γεωγραφικών κριτηρίων να τοποθετηθεί, στον οποίο μετέχουν και οι ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Έβρο Σουφλίου και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αλλά στο πιο βατό 2ο όμιλο.

 

Στον όμιλο αυτό μετέχουν ομάδες όπως ο Οικονόμος Τσαριτάνης, ο Βατανιακός, η Κοζάνη, η Καστοριά, ο Πυρσός Γρεβενών, τα Τρίκαλα, ο Θεσπρωτός, η ΑΕ Καραισκάκη, ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, ο Δωτιέας Αγιάς, ο Ρήγας Φεραίος, ο Εθνικός Φιλιππιάδας, η Αναγέννηση Άρτας, ο ΑΟ Φλαμουλίου, ο Πύρασος Ν. Αγχιάλου και η Θύελλα Φιλώτα. Κάντε μόνοι σας τη σύγκριση. 

Αυτό θα ήταν ένα ιδανικό σενάριο για τον Άρη, ώστε με σχετική βεβαιότητα να επιτευχθεί η άμεση άνοδος της ομάδας, αλλά και για τις ιστορικές ομάδες όπως ο Πανσερραϊκός, η Καβάλα ή η Δόξα Δράμας που θα διεκδικήσουν την άνοδο από τον 1ο αυτό όμιλο “φωτιά”. Μάλιστα, λέγεται ότι εκτός από τους ιθύνοντες του Άρη, τόσο και οι ιθύνοντες του Πανσερραϊκού και της Δόξας Δράμας λέγεται ότι κινούνται παρασκηνιακά προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Σε λίγες μέρες που θα γίνουν και οι καταρτισμοί των ομίλων θα ξεκαθαρίσει και η κατάσταση, που αφορά έμμεσα και τις ομάδες τις Θράκης, ωστόσο προκαλεί ενδιαφέρον ότι υπάρχουν τέτοιες διαρροές και ακόμα πιο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πώς θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι βάσει της προκήρυξης οφείλουν να εφαρμοστούν γεωγραφικά κριτήρια στον καταρτισμό (σύμφωνα και με παλιότερες δηλώσεις του πρόεδρου της επιτροπής της τρίτης εθνικής κατηγορίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Μιχάλη Τζανόπουλου).

Από το πρωί, πάντως, τρέχουν οι εξελίξεις στον Άρη αφού δρομολογούνται πλέον οι εξελίξεις και μπαίνουν οι βάσεις ώστε η ομάδα να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Καταρχήν η διοίκηση Στεφανίδη σύμφωνα με το thessports, υπέβαλλε την παραίτησή της, ώστε να προχωρήσει ο σύλλογος στο επόμενο βήμα που είναι ο καταρτισμός νέας διοίκησης, τριών μελών και μικρής διάρκειας ζωής, η οποία θα αναλάβει τις υπογραφές για την διάλυση της εταιρείας. Με την παραίτηση της πλευράς Στεφανίδη έπρεπε να κατατεθεί αίτηση για τον διόρισμο, πράγμα που έγινε σήμερα νωρίς το πρωί στο Ειρηνοδικείο.

Παράλληλα, έχει ήδη κατατεθεί αίτηση ανάκλησης συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδας κι έτσι ο Απόλλων Καλαμαριάς θα περάσει στην επόμενη φάση ανεύ αγώνα. Όπως γίνεται πλέον κατανοητό οι εξελίξεις τρέχουν και τα επόμενα 24ωρα θα καταλήξουν στην κοινή συνισταμένη της συμμετοχής του Άρη στο πρωτάθλημα της Γ’Εθνικής. Παρελθόν από τον Άρη αναμένεται να αποτελέσουν πέντε ποδοσφαιριστές του, όπως έγραψε ο ατζέντης τους, σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα λοιπόν με τον Πασχάλη Τουντούρη, οι Δημήτρης Σουνάς, Ηλίας Σταυρόπουλος, Μιχάλης Γιαννίτσης (ενδιαφέρον του Πανθρακικού αν πωληθεί ο Εμπό στον ΠΑΟΚ), Καλούδης Λεμονής και Αντώνης Τσιάρας οι οποίοι εκπροσωπούνται από τον ίδιο θα είναι ελεύθεροι να διαπραγματευτούν με όποια ομάδα θέλουν εφόσον οι «κιτρινόμαυροι» αγωνιστούν στην Γ’ εθνική.

Αλλαγή δεδομένων υπάρχει και στις σχέσεις του Γιώργου Αρβανιτίδη (που βρέθηκε χτες στα μπουθ στα επίσημα της Βέροιας στο ματς με τη Ξάνθη- ΦΩΤΟ ThrakiSportS) με τον Άρη, αφού ο πρώην μεγαλομέτοχος της Βέροιας εμφανίζεται διατεθειμένος να εμπλακεί στα διοικητικά των «κίτρινων», ακολουθώντας όμως το «μοντέλο» της ΑΕΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρβανιτίδης, αφού μελέτησε τα δεδομένα που υπάρχουν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ομάδα δεν μπορεί να σταθεί οικονομικά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, οπότε θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσει από πιο χαμηλά. Πρόθεσή του, δηλαδή, είναι να την αναλάβει από την αρχή, να τη βοηθήσει στη διαδικασία της εκκαθάρισης και το καλοκαίρι του 2015 να συστήσει μια νέα εταιρεία που πλέον θα είναι απαλλαγμένη από τις υποχρεώσεις απέναντι στους πιστωτές της ΠΑΕ. Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι έχει ήδη φτιάξει μια ομάδα δράσης που παρακολουθεί τις εξελίξεις, αν και το μόνο που τον προβληματίζει είναι τα χρέη του ερασιτέχνη που δεν θεωρούνται μικρά.