LIVE από τη Βέροια: Βέροια – Skoda Ξάνθη 3-2 (τελικό αποτέλεσμα)

Μεταδίδουν από την Βέροια Νεκτάριος Αμποβιανίδης και Κώστας Καραγιάννης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την μετάδοση του αγώνα Βέροια – Skoda Ξάνθη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League. Οι Νεκτάριος Αμποβιανίδης και Κώστας Καραγιάννης βρίσκονται στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας και μεταδίδουν… 

Καλησπέρα! Πρεμιέρα πρωταθλήματος για την Super League με την Ξάνθη να φιλοξενείται στη Βέροια από την ομάδα της Ημαθίας. Καλή μας ποδοσφαιρική σεζόν λοιπόν και καλή αρχή στις ομάδες μας.

Απο την Βέροια λοιπόν ξεκινάει τις φετινές της υποχρεώσει στο πρωτάθλημα η Skoda Ξάνθη, που θέλει να αφήσει πίσω της την περσινή χρονιά που την έφερε να δίνει μπαράζ για να παραμείνει στη Super League. Η σεζόν 2014-15 είναι η 26η συνεχόμενη στη Super League για την ομάδα της Ξάνθης.

Η Ξάνθη ολοκλήρωσε χθες το πρωί την προετοιμασία της για το σημερινό παιχνίδι και εν συνεχεία ταξίδεψε στην Βέροια με αποστολή 20 παικτών (Κυριακίδης, Ζαρόπουλος, Ουάλας, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Γούτας, Φλίσκας, Ομπόντο, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Ράνος, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Μπαρέττας, Σόλτάνι, Ρενάν) και στόχο να ξορκίσει την κακή παράδοση που έχει στην πόλη της Μακεδονίας.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί με γηπεδούχο την Βέροια 10 φορές με την ομάδα της Ημαθίας να μετρά 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία νίκη για την Ξάνθη. Για το πρωτάθλημα οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί 6 φορές με την Βέροια να μετρά 4 νίκες και δύο ισοπαλίες. Ενώ για το Κύπελλο οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες στο γήπεδο της Βέροιας 4 φορές με τους Βεροιώτες να μετρούν 3 νίκες έναντι μίας της Ξάνθης.

Ο προπονητής της ομάδας Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο ανακοίνωσε 18 παίκτες για το σημερινό παιχνίδι (Καντιμοίρης, Τόρες, Κατάλα, Καλί, Τσιάμης, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Μαλόν, Βεργώνης, Βασκέζ, Παυλίδης, Ντουμίτρου, Μπέν, Καλτσάς, Γεωργιάδης, Χασελμπάιν, Μάνος, Κάμπορα), με το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει να είναι αυτό του Κενάν Μπαρκάν, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Ωρα 18:04  Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο ΔΑΚ Βέροιας στις 19:15. Μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Novasports 7. Ραδιοφωνικά από όλα τα αθλητικά ραδιόφωνα και διαδικτυακά από το ThrakiSportS. Όπως  και την προηγούμενη εβδομάδα στο ματς με τον Πανθρακικό, αυτή τη στιγμή στο γήπεδο της Βέροιας η ζέστη είναι ασφυκτική.

Ωρα 18:15 Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Τάσος Παπαπέτρου από την Αθήνα. Βοηθοί του είναι οι Λάζαρος Δημητριάδης από την Θεσσαλονίκη, Γιάννης Τουμπακάρης από την Αθήνα και τέταρτος διαιτητής ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης από τη Θεσσαλονίκη.

Ώρα 18:27 Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν παλέψει μέχρι την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος για το ποιά θα αποφύγει τον αγώνα μπαράζ για τον υποβιβασμό. Τελικά η Βέροια τερμάτισε 15η με 38 βαθμούς, όσους και η Skoda Ξάνθη, που όμως υστερούσε στην ισοβαθμία και χρειάστηκε να δώσει τον αγώνα μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου τον οποίο κέρδισε με 2-1 και παρέμεινε στη Super League.

Ώρα 18:36 Επίσης οι δύο ομάδες έδωσαν και φιλικό παιχνίδι στα τέλη Ιουλίου στην Ξάνθη, όπου και αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1.

Ώρα 18:44 Μόλις πήραμε τις συνθέσεις των δύο ομάδων

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αραγονές, Βέρτζος, Καλί, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Βάσκες, Παυλίδης, Μπεν, Καλτσάς, Κάμπορα.
Skoda Ξάνθη (Τσιώλης): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Γούτας, Καπετάνος, Καρυπίδης, Ολιβέιρα.

Ώρα 18:49 Στον πάγκο για την Βέροια θα κάτσουν οι Τζινάρ, Τσιάμης, Καταλά, Χασελμπάινκ, Ντουμίτρου, Μάνος, Γεωργιάδης, ενώ για την Skoda Ξάνθη οι Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Ομπόντο, Παπαστεριανός, Λισγάρας, Ράνος, Κομεσίδης.

Ώρα 18:55 Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης είναι ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών),με βοηθούς τους Λάζαρο Δημητριάδη (Μακεδονίας) και Γιάννη Τουμπακάρη (Αθηνών), ενώ τέταρτος διαιτητής είναι ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας).

Ώρα 19:01 Ο Τριάδης έμεινε εκτός αποστολής για ην Skoda Ξάνθη ενώ για την Βέροια οι Όστοϊτς, Μπαργκάν, Εσπάρθα και Μπατιόν.

Ώρα 19:05 Αρκετός κόσμος στο γήπεδο της Βέροιας. Ανάμεσα τους και 200 φίλοι της Skoda, που ταξίδεψαν από την Ξάνθη για να ενισχύσουν την ομάδα τους στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Ώρα 19:08 Αρκετή ζέστη αυτή τη στιγμή στη Βέροια με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους 34 βαθμούς.

Ώρα 19:13 Οι δύο ομάδες κάνουν την επίσημη εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο.

1′ Έναρξη του αγώνα.

2′ Πρώτη καλή στιγμή για την Ξάνθη, όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ ο Καρυπίδης θα πιάσει την κεφαλιά και θα υποχρεώσει τον Καντιμοίρη να διώξει σε κόρνερ.

6′ Φάουλ για την Βέροια, ο Βεργώνης πιάνει την κεφαλιά, μπλοκάρει όμως εύκολα ο Κυριακίδης

8′ Νέα φάση για την Βέροια, πάλι ύστερα απο εκτέλεση φάουλ. Αυτή την φορά ο Κάμπορα θα πιάσει την κεφαλιά, θα μπλοκάρει όμως και πάλι ο Κυριακίδης.

9′ Η μπάλα θα φτάσει στον Καπετάνο, ο οποίος θα σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα όμως θα καταλήξει άουτ. Στο ίδιο λεπτό επίθεση της Βέροιας, η μπάλα θα φτάσει στον Μπεν που θα σουτάρει από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Κυριακίδης όμως είναι σε ετοιμότητα και μπλοκάρει.

18′ Μεγάλη ευκαιρία για την Βέροια. Κεφαλιά πάσα στον Μπεν, ο οποίος θα πιάσει γυριστό σουτ στην κίνηση και θα υποχρεώση τον Κυριακίδη να πεταχτεί στην αριστερή του γωνία και να διώξει σε κόρνερ.

28′ Μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Καλτσά, ο Κυριακίδης αιφνιδιάζεται και διώχνει την μπάλα κόρνερ. Από το κόρνερ θα δημιουργηθει αναταραχή στην περιοχή της Ξάνθης,η μπάλα θα φτάσει στον Βέρτζο μέσα στη μικρή περιοχή, όμως πριν κάνει την προβολή θα τον προλάβει ο Φλίσκας και θα διώξει σε νέο κόρνερ.

29′ Νέα πολιορκία από το κόρνερ, ο Βεργώνης θα σουτάρει η μπάλα θα κοντράρει στον Γούτα και θα καταλήξει πάλι σε κόρνερ.

30′ Ο διαιτητής της αναμέτρησης θα σφυρίξει για τάιμ άουτ. Αφόρητη η ζέστη στη Βέροια.

32′ Με το ξεκίνημα του αγώνα νέα ευκαιρία για την Βέροια, που εδώ και 7-8 λεπτά έχει ανεβάσει την απόδοσή της. Νέο μαλρινό φάουλ από τον Καλτσά, ο Κυριακίδης διώχνει, ενώ στη συνέχεια σφυρίζεται επιθετικό φάουλ.

37′ Μπέρδεμα στην άμυνα της Ξάνθης ύστερα από πλάγιο άουτ, ο Μπέρτος παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, αλλά τελικά διώχνει σε κόρνερ.

41′ Γκολ για την Βέροια. Πολύ ωραίο αριστερό σουτ του Βεργώνη έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα θα καταλήξει στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη που ήταν ανύμπορος να αντιδράσει. Βέροια – Skoda Ξάνθη 1-0.

45′ Ένα θα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων.

45+1′ Μακρινή συρτή εκτέλεση φάουλ από τον Γουάλας, η μπάλα άουτ.

45+1′ Τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Καλύτερη η Βέροια μετα το 25′, προηγείται  δίκαια της Ξάνθης. Αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου: Βέροια – Skoda Ξάνθη 1-0.

46′ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Παπαστεριανός περνάει στη θέση του Βασιλακάκη.

49′ Γκολ για την Βέροια. Στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι διπλασιάζουν τα τερματά τους. Πολύ όμορφη προσπάθεια του Καλτσά από τα δεξία, πέρασε Γουάλας και Λουσέρο, έκανε παράλληλη συρτή μπαλιά και ο Μπεν με αριστερό σουτ με τη μία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη. Βέροια – Skoda Ξάνθη 2-0.

54′ Παραλίγο το 3-0 για την Βέροια. Ο Κυριακίδης θα προλάβει τελευταία στιγμή τον Κάμπορα μέσα στη μικρή περιοχή και θα απομακρίνει.

55′ Δεύτερη αλλαγή για την Ξάνθη. Αποχωρεί ο Φλίσκας και στη θέση του μπαίνει ο Ράνος.

59′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι για τον Κάλι.

60′ Ευκαιρία για την Ξάνθη να μειώσει το σκορ. Εκτέλεση φάουλ από τα  αριστερά, η μπάλα πήγε στον Παπαστεριανό που σούταρε, απέκρουσαν οι αμυντικοί της Βέροιας, η μπάλα έφτασε στον Σολτάνι, όμως το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση πέρασε άουτ.

63′ Μακρινό σουτ του Σολτάνι η μπάλα άουτ. Έχει ανέβει η Ξάνθη μετά το δεύτερο τέρμα της Βέροιας και πιέζει για να μειώσει γρήγορα το σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

65′ Πρώτη αλλαγή για τη Βέροια. Ο Ντουμίτρου παίρνει τη θέση του Κάμπορα.

69′ Η Ξάνθη κάνει την τρίτη και τελευταία αλλαγή της. Ο Ομπόντο περνάει στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Ρενάν.

70′ Δεύτερη αλλαγή για τη Βέροια. Ο Παυλίδης αποχωρεί και τη θέση του παίρνει ο Χασελμπάινκ.

72′ Διαγώνιο σουτ του Καλτσά, διώχνει σε κόρνερ ο Κυριακίδης.

77′ Γκοοοοοοοολ η Ξάνθη. Ωραίο σούτ του Ομπόντο, που πέρασε αλλαγή πριν από 8 λεπτά, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Καντιμοίρη και βάζει την Ξάνθη ξανά στο παιχνίδι. Βέροια – Skoda Ξάνθη 2-1.

79′ Πέναλτι για την Ξάνθη. Ο Ράνος ανατρέπεται καθαρά από τον Χασελμπάινκ και ο κύριος Παπαπετρου δείχνει κατευθείαν την άσπρη βούλα.

80′ Γκοοοοοοοολ η Ξάνθη. Ο Λουσέρο εκτελεί το πέναλτι, στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καντιμοίρη και ισοφαρίζει.
Βέροια – Skoda Ξάνθη 2-2.

81′ Κίτρινη στον Γουάλας για μαρκάρισμα στον Καλτσά.

82′ Κίτρινη κάρτα και στον Αμαραντίδη.

83′ Γκολ για τη Βέροια. Ωραία αντεπίθεση της Βέροιας, ο Καλτσάς βρίσκει τον Μπεν που μπαίνει στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, θα κάνει σέντρα στην απέναντι πλευρά στον Ντουμίτρου που με σουτ στην κίνηση στέλνει την μπάλα στην απέναντι γωνία του Κυριακίδη. Βέροια – Skoda Ξάνθη 3-2.

85′ Ο Καπετάνος θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, προηγουμένως όμως έχει σφυριχτεί οφσάιντ ο Σολτάνι.

86′ Τελευταία αλλαγή και για τη Βέροια. Στη θέση του Αμαραντίδη ο Κατάλα.

90′ Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90+3′ Ο Χασελμπάινκ προσπαθεί να βρει τον Ντουμίτρου, ο Ουάλας όμως θα διώξει τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

90+4′ Τέλος του αγώνα. Ένα κακό διάστημα για την Ξάνθη μεταξύ 25′-50′ έδωσε την ευκαιρία στην Βέροια να προηγηθεί με 2-0. Οι αλλαγές του Σάκη Τσιώλη έδωσαν φρεσκάδα στην ομάδα της Ξάνθης, η οποία μέσα σε τρία λεπτά κατάφερε να ισοφαρίσει. Όμως η γρήγορη απάντηση της Βέροιας ήταν καθοριστική για την πρώτη ήττα της Ξάνθης στο πρωτάθλημα. Παράλληλα συνεχίστηκε η πολύ κακή παράδοση που έχει η Ξάνθη στο γήπεδο της Βέροιας, καθώς δεν έχει κερδίσει ποτέ σε αγώνα πρωταθλήματος. Τελικό αποτέλεσμα: Βέροια – Skoda Ξάνθη 3-2

Μείνετε μαζί μας, ακολουθεί πλούσιο ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ από τον αγώνα…