Αυλαία με 13η θέση για την σκυτάλη της Ελλάδας με συμμετοχή Κατραντζή

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Ολοκληρώθηκε το 32ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που φιλοξενήθηκε το τελευταία δεκαήμερο στο Βερολίνο. Ο Ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής θα επιστρέψει έχοντας ως σημαντικότερη επιτυχία την πρόκριση στα ημιτελικά των 100 μέτρων ελεύθερο, στην πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

 

Ωστόσο στην τελευταία ημέρα των αγώνων ο Κατραντζής έδωσε έναν ακόμα αγώνα, αυτή τη φορά με την σκυτάλη. Ως μέλος της Εθνικής Ομάδας 4χ100 μέτρων ελεύθερο έπεσε το πρωί στην πισίνα του Βελοντρόμ μαζί με τους Στέφανο Δημητριάδη, Γιάννη Καρπουζλή και Ανδραία Βαζαίο. Η Ομάδα τερμάτισε στην 9η θέση στην δεύτερη προκριματική σειρά, που αποδείχθηκε η πιο γρήγορη, αφού την πέρασαν άλλες τέσσερις ομάδες από τις υπόλοιπες, με αποτέλεσμα συνολικά η Ελληνική Ομάδα να καταταχθεί στην 13η θέση.

Την σκυτάλη δεν ενίσχυσε ο Κριστιάν Γκολομέεφ, ο οποίος το απόγευμα συμμετείχε με τον τρίτο καλύτερο χρόνο στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο. Ωστόσο τελικά τερμάτισε έβδομος με χρόνο 22″13 που ήταν χειρότερος από το πανελλήνιο ρεκόρ που του έδωσε την πρόκριση το Σάββατο, αλλά είναι αλήθεια ότι ακόμα και επαναλάμβανε την επίδοσή του, πάλι εκτός βάθρου θα ήταν αφού θα είχε καταταχθεί πέμπτος.

Μετά και την ολοκλήρωση αργά το βράδυ του τελευταίου αγωνίσματος, που ήταν οι καταδύσεις γυναικών από βατήρα τριών μέτρων, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τελείωσε με την Μεγάλη Βρετανία να αναδεικνύεται κυρίαρχη δύναμη στον Υγρό Στίβο με 27 μετάλλια από τα οποία τα 11 χρυσά. Σε επίπεδο χρυσών μεταλλίων ακολούθησαν η Ρωσία και η Ιταλία που είχαν από οκτώ (με την πρώτη να έχει επτά αργυρά και την δεύτερη μόλις δύο). Ωστόσο, σε επίπεδο συνόλου μεταλλίων ανεξαρτήτως χρώματος δεύτερη βγήκε η Ιταλία με 22 και τρίτη η Γερμανία με 21.