Το pregame του αγώνα Κέρκυρα – Πανθρακικός (19:15, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Ξεκινάει το απόγευμα του Σαββάτου το πρωτάθλημα της Super League με τον Πανθρακικό να αγωνίζεται στην “πρεμιέρα” στην Κέρκυρα με την τοπική ομάδα. Ο Πανθρακικός θα αγωνιστεί για 5η συνολικά χρονιά στη μεγάλη κατηγορία και θα βρεί απέναντί του τον πρώην παίχτη του Ντιόγκο Ζορντάο και ο Άκης Μάντζιος, Νίκος Τσουμάνης και Γιάννης Πλαβούκος την πρώην ομάδα τους την Κέρκυρα.

 

 Ο Πανθρακικός έφτασε χτες στο νησί των Φαιάκων, και διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Κανονιού, αφού προπονήθηκε και διανυκτέρευσε την προηγούμενη ημέρα στην Ηγουμενίτσα. Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα της Κομοτηνής αναχώρησε μεν από τη βάση της χθες, Πέμπτη (21/8) το μεσημέρι, επέλεξε, ωστόσο, να παραμείνει μία ημέρα (διανυκτέρευση) στην Ηγουμενίτσα, κάνοντας εκεί την τελευταία της προπόνηση, κατά μία εκδοχή, λόγω έλλειψης διαθέσιμου χώρου για προπόνηση στην Κέρκυρα.

Με μοναδικές απουσίες αυτές του Καθάριου (τραυματία και… τιμωρημένος), αλλά και του (τραυματία) Ρομέου, οι 19 του Πανθρακικού (Φερνάντες, Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Μπαϊκαρά, Σερφά, Χρήστου, Τριανταφυλλάκος, Μεχία, Λαδάκης, Παπαγεωργίου, Τσουμάνης, Ντιγκουινί, Τζάνης, Ιγκόρ, Αράμπα, Κάσες, Χασομέρης, Πέρεζ και Εμπόου), μετά την εξαιρετική περσινή πορεία τους, δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πρεμιέρα, έχοντας ως «σύμμαχο» και την… παράδοση!

Στις δύο, έως τώρα, επισκέψεις τους στο νησί, σε Α’ και Β’ Εθνική, οι «Κροκόδειλοι» διατηρούν το αήττητο – με αντίπαλο, βεβαίως, τότε τον ΑΟ Κέρκυρα: ισοπαλία 0-0 στις 27/2/2007 (Football League) και νίκη, 2-0 (με Βαϊρουά και Παπαδόπουλου) στις 15/12/2012 (Super League), με προπονητή των Φαιάκων τον… Άκη Μάντζιο και παίκτη τους τον… Νίκο Τσουμάνη!

Από την άλλη η Κέρκυρα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της σήμερα, Παρασκευή (22/8) το απόγευμα, με μια χαλαρή προπόνηση στο προπονητήριο του Πλάντραφου. Ο Γρηγορίου δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες τριών, του Γιώργου Παρασκευαϊδη, που συνεχίζει τη θεραπεία από τη θλάση που «κληρονόμησε» στον οπίσθιο μηριαίο στο τελευταίο φιλικό με τον Πιερικό (0-0), τον Τέλη Καραγιαννίδη, ο οποίος θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής (την κουβαλάει από πέρσι), αλλά και του νεαρού, Γιάννη Λιούρα (τραυματίας). Ουδείς, ωστόσο, εκ των τριών, προοριζόταν, στα σχέδια Γρηγορίου για το αρχικό σχήμα.

Αυτοί οι τρεις συν τον τρίτο τερματοφύλακα, Παναγιώτη Σαμπανίδη και τους τρεις «μικρούς» (Μεντής, Χανδρινός, Γαρδικιώτης), είναι οι μοναδικοί που «κόπηκαν». Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε να μην ανακοινώσει 18άδα, αλλά 22άδα, με όλους τους υπόλοιπους του ρόστερ, μέσα. Η αποστολή της Κέρκυρας: Σέτκους, Κουτζαβασίλης, Βλάχος, Γκόμες, Κανακούδης, Ντιόγκο, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Μαραγκός, Ανδρεόπουλος, Κρητικός, Ναγιάρ, Καρντόσο, Ρόχας, Ζορμπάς, Χαβίτο, Ομπράντοβιτς, Κόντος, Μπόρχα, Μαρκόφσκι, Καϊκούτ και Γεωργακόπουλος.

 Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών για το παιχνίδι της πρεμιέρας ανάμεσα στη Κέρκυρα και τον Πανθρακικό:

Αντίπαλος του Πανθρακικού στην πρεμιέρα ο Ντιόγκο!

Τριήμερο στο “νησί των Φαιάκων” ο Πανθρακικός

Η αποστολή του Πανθρακικού για Κέρκυρα

Video: Αήττητος στην Κέρκυρα ο Πανθρακικός!

Η αρνητική παράδοση στις μέχρι τώρα πρεμιέρες του Πανθρακικού!

Ο Άκης Μάντζιος για την πρεμιέρα, το πρωτάθλημα και τις νέες μεταγραφές

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον διαιτητή του Πανθρακικός-Κέρκυρα Σταύρο Μάνταλο

Πανέτοιμη η Κέρκυρα για την πρεμιέρα με τον Πανθρακικό