Το ΔΠΘ δεν έστειλε λίστα στο υπουργείο με τους αιώνιους φοιτητές

Μόλις 33.978 από τους λεγόμενους «λιμνάζοντες» φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία στην επικείμενη εξεταστική του Σεπτεμβρίου και στην επόμενη εξεταστική του Φεβρουαρίου.

Την πόρτα της εξόδου από την ανώτατη εκπαίδευση θα δουν στις 31 Αυγούστου περισσότεροι από 150.000 φοιτητές πανεπιστημίου και σπουδαστές ΤΕΙ. Την ίδια στιγμή, μόλις 33.978 από τους λεγόμενους «λιμνάζοντες» φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία στην επικείμενη εξεταστική του Σεπτεμβρίου και στην επόμενη εξεταστική του Φεβρουαρίου να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους. Το υπουργείο Παιδείας έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τους αριθμούς για τους «λιμνάζοντες φοιτητές».

Αναλυτικότερα, οι φοιτητές πανεπιστημίου που δεν έχουν μέχρι σήμερα ολοκληρώσει τις σπουδές τους, ανήκοντας στην κατηγορία των λιμναζόντων φοιτητών ανέρχονται σε 139.175. Τα στοιχεία αυτά είναι ακόμα ελλιπή, καθώς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το Ιόνιο της Κέρκυρας και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών δεν έχουν αποστείλει στο υπουργείο Παιδείας τα δικά τους στοιχεία. Αντίστοιχα στα ΤΕΙ οι «λιμνάζοντες» σπουδαστές ανέρχονται σε 39.283. Από τα πανεπιστήμια που έχουν αποστείλει στοιχεία θα διαγραφούν 129.008 φοιτητές και από τα ΤΕΙ 23.811. Από τα πανεπιστήμια που έχουν δώσει στοιχεία, δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες δυο εξεταστικές θα έχουν 10.167 φοιτητές, ενώ από τα ΤΕΙ 23.811 φοιτητές. Το πανεπιστήμιο της Αθήνας αναδεικνύεται σε «πρωταθλητή» των «λιμναζόντων φοιτητών». Από τους 53.866 φοιτητές αυτής της κατηγορίας, μόλις οι 4.283 θα έχουν δυο ακόμα ευκαιρίες για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ενώ την πόρτα της εξόδου θα δουν 49.583 φοιτητές που θα διαγραφούν σε λίγες ημέρες. Δεύτερο έρχεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με 27.347 «λιμνάζοντες φοιτητές» από τους οποίους θα διαγραφούν οι 25.861 και μόλις 1.486 θα μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις.

Πηγή: http://www.xronos.gr