Photos: Ο τραυματισμός του Μάνταλου από την σύγκρουση με Τοροσίδη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Με 2-1 κέρδισε η Ρόμα του Βασίλη Τοροσίδη την ΑΕΚ, στο φιλικό που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου στο γεμάτο από 30.000 φίλους των κιτρινόμαυρων ΟΑΚΑ. Ωστόσο αυτό που ανησύχησε τους πιο πολλούς φίλους της ΑΕΚ ήταν ο τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου, που προήλθε από μια σύγκρουση με τον Τοροσίδη, σε μια από τις πολλές θρακιώτικες μονομαχίες του αγώνα.

 

Μπορεί ο «δικέφαλος» να ηττήθηκε 2-1 από τους «τζιαλορόσι», ωστόσο η εμφάνιση έστειλε ακόμα περισσότερα θετικά μηνύματα για το μέλλον και την ΑΕΚ που χτίζεται με στόχο να πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ξεκίνημα ήταν ονειρικό για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα που έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και είχε τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο για να ανοίξει το σκορ με τους Πλατέλλα, Μπαρμπόσα και Μάνταλο.

Από εκεί και πέρα, η Ρόμα ισορρόπησε την αναμέτρηση με την εμπειρία της, ωστόσο δεν κατάφερε να φανεί απειλητική προς την εστία του Ανέστη, δείχνοντας πως θα έφτανε σε ευκαιρία μόνο με κάποια στημένη φάση. Έτσι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ιτούρμπε με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος, έγινε κάτι ανάλογο στα πρώτα λεπτά αυτού και στο 52’ όταν ο Κεϊτά μόνος του από τη μικρή περιοχή, έκανε το 2-0. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο και μείωσε στο 85’ με πέναλτι του Ντακόλ, το οποίο καταλογίστηκε ωστόσο αυστηρά. Κάπου εκεί μπήκε ο κόσμος να πανηγυρίσει και έτσι έληξε κάπως… πρόωρα το παιχνίδι, πριν την έναρξη του οποίου η ΠΑΕ ΑΕΚ βράβευσε τον μεγάλο Φρανσέσκο Τόρι για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο.

Ο Τοροσίδης αντικαταστάθηκε από τον Σόμα στο 75ο λεπτό ενώ ο Μάνταλος στο ημίχρονο από τον Ζόριτς, εξαιτίας του τραυματισμού του από την σύγκρουση με τον Τοροσίδη, Ο φακός της InTime κατέγραψε τις στιγμές αυτής της θρακιώτικης μονομαχίας, στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί…