Μεγαλώνει η λίστα για τον… αντι-Κάλβο! Ποιοί οι τρεις υποψήφιοι…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στην τελική ευθεία έχει μπει ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Ξάνθης για την φετινή χρονιά, με τους ιθύνοντες της ομάδας να αναζητούν τον παίκτη που θα κλείσει της μεταγραφές, και θα αποτελέσει επί της ουσίας τον αντικαταστάτη του Κάλβο που αν μοιάζει πολύ δύσκολο να συνεχίσει να φορά την φανέλα με τον Δημόκριτο.

Μπορεί ο Σάκης Τσιώλης και οι συνεργάτες του να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο παιχνίδι της Κυριακής με την Βέροια, ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής και αντιπρόεδρος της Skoda Γιάννης Παπαδημητρίου σε συνεργασία με τον αρχισκάουτερ της ομάδας Κώστα Κωνσταντινίδη βρίσκονται στο τελικό στάδιο των επαφών για την απόκτηση ενός ακόμη μεσοεπιθετικού ποδοσφαιριστή. Με τα ονόματα που διαρρέουν να είναι αρκετά, αν και πληροφορίες θέλουν το συγκεκριμένο ζήτημα να κλείνει μέχρι την Τρίτη. Τα ονόματα που αυτή την στιγμή ακούγονται κατά κόρον είναι αυτά των Κάρλος Εμπαλό, Σεμπαστιάν Γκονζάλεζ και Ούγκο Βιέϊρα.

Ο 19χρονος πλάγιος επιθετικός χαφ Κάρλος Εμπαλό που την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην Ιταλική Παλέρμο, αγωνίζεται ως αριστερός χαφ με δυνατότητα να παίξει και δεξιά, κατάγεται από την Γουϊνέα Μπισάου. Το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στην Ιταλική ομάδα από την Πορτογαλική Τσάβεζ οπού αγωνιζόταν αρχικά στην Κ19 και εν συνεχεία έπαιξε και δύο ματς με την αντρική της ομάδα, απ’ όπου και τον απέκτησε η Παλέρμο.  Στην ομάδα της Σικελίας ο Εμπαλό δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, με τους Ιταλούς να τον χρησιμοποιούν στην ομάδα Νέων της Παλέρμο όπου σε 17 ματς πέτυχε 7 γκολ, ενώ και σε αρκετά παιχνίδια της Παλέρμο στην Β’ Ιταλίας βρισκόταν στον πάγκο χωρίς ωστόσο να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Ο 22χρονος Αργεντινός Σεμπάστιαν Γκονζάλεζ που προτάθηκε στην ομάδα της Ξάνθης σύμφωνα με την εφημερίδα  «Ώρα για Σπορ», αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την Σαν Λορεντζό οπού ανήκουν τα δικαιώματα. Αγωνίζεται ως αριστερός χαφ με άνεση να αγωνιστεί και ως επιτελικός, ενώ την τελευταία διετία αγωνιζόταν ως δανεικός από την Σαν Λορέντζο αρχικά στην Ουνιόν Λα Καλέρα(Χιλή, 35 συμ. 2 γκολ), και πέρσι την Ντεπορτίβο Κουένκα(Εκουαδόρ, 34συμ. 1 γκολ). Ενώ έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Αργεντινής Κ17 στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2009 στην Νιγηρία, οπού έπαιξε στα δύο πρώτα ματς της Αργεντινής και είδε από τον πάγκο τα άλλα δύο όπως και τον αποκλεισμό  στους «16» από τους Κολομβιανούς.

Ο τρίτος της λίστας είναι ο 26χρονός Πορτογάλος Ούγκο Βιέϊρα, για τον όποιο σύμφωνα με πληροφορίες του  sport24, οι Θρακιώτες έχουν ήδη καταθέσει πρόταση και περιμένουν την απάντησή του, καθώς ζήτησε λίγο χρόνο προκειμένου να αποφασίσει. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σάντα Μαρία και μετά πήρε για πρώτη φορά το δρόμο για το εξωτερικό και τη Γαλλία, φορώντας τη φανέλα της Μπορντό, Εστορίλ και Ζιλ Βισέντε ήταν οι επόμενοι ποδοσφαιρικοί του σταθμοί, ενώ μετά ήρθε το καλοκαίρι του 2012 το άλμα και η μετακίνησή του στην πορτογαλική πρωτεύουσα, για λογαριασμό της Μπενφίκα. Σπόρτινγκ Χιχόν και ξανά Ζιλ Βισέντε, ως δανεικός από τους “αετούς” σε αμφότερες,  ενώ το 2013 αποκτήθηκε από την Μπράγκα. Την περυσινή χρονιά αγωνίστηκε ως δανεικός στη Ζιλ Βισέντε.