Δύο πανελλήνια ρεκόρ από τον Ιάσωνα Γαντέ στο Ευρωπαϊκό Στίβου ΑΜΕΑ

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Μπορεί στο τσακ να μην πήρε μετάλλιο, αλλά ξεπέρασε τον εαυτό του και σημείωσε δύο πανελλήνια ρεκόρ ο κομοτηναίος αθλητής Ιάσωνας Γαντές στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου για Άτομα με Αναπηρία, που διεξάγεται στο Σουόνσι της Ουαλίας.

Ο πρωταθλητής του Ηρόδικου Κομοτηνής κάλυψε την απόσταση του αγωνίσματος των 400μ. της κατηγορίας Τ37 σε 58″07, συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ του Αθανάσιου Κουρτέση από το 2011 που ήταν 1’08″70 και παράλληλα κατέκτησε την 4η θέση στον τελικό και έχασε στο τσακ το μετάλλιο και την άνοδο στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου. 

Δεν περιορίστηκε όμως μόνο εκεί. Ο Ιάσωνας Γαντές σημείωσε την Παρασκευή πανελλήνιο ρεκόρ και στο μήκος της κατηγορίας Τ37. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό του αγωνίσματος, είχε καλύτερη επίδοση στα 5.05μ., 19 εκατοστά καλύτερη από το πανελλήνιο ρεκόρ (4.86μ.) του Οδυσσέα Μουλά από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του περασμένου Ιουνίου.

Επίσης, ο Γαντές κατέκτησε την 6η θέση και στον τελικό των 100 μέτρων και σε κάθε περίπτωση η παρουσία του σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουαλίας κρίνεται απολύτως επιτυχημένη, έστω και αν δεν ήρθε κάποιο μετάλλιο και η άνοδος σε βάθρο αλλά με τις εμφανίσεις του απέδειξε ότι και αυτό είναι απλά θέμα χρόνου να συμβεί.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ελληνική αποστολή μετράει ήδη δέκα μετάλλια στην διοργάνωση του Σουόνσι και σε συνδυασμό με τα καλά πλασαρίσματα, η αγωνιστική παρουσία της κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη…