Πήγαν από τις Φέρες στην Πόλη και είδαν την Εθνική να κερδίζει την Τουρκία!

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Έχοντας την στήριξη και ορισμένων μπασκετόφιλων από την Θράκη, όπως οι εικονιζόμενοι που ταξίδεψαν από τις Φέρες, η Εθνική Ελλάδος πέτυχε δεύτερη διαδοχική νίκη (76-72) κόντρα στην Τουρκία, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη, έκλεισε ιδανικά τα φιλικά προετοιμασίας ενόψει τηςς έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ισπανία την άλλη εβδομάδα.

 

Το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ταξίδεψε για την Πόλη χωρίς τον Κώστα Καϊμακόγλου ο οποίος έμεινε στην Αθήνα λόγω ενός προβλήματος στο χέρι, ωστόσο δεν επηρεάστηκε από τη σημαντική απουσία και νίκησε για δεύτερη φορά τους Τούρκους οι οποίοι από την πλευρά τους απογοητεύουν. Στην πρόβα τζενεράλε του συγκροτήματος του Φώτη Κατσικάρη, οι Έλληνες διεθνείς ξεκίνησαν κάκιστα και έχαναν 11-0 στο 3′, αλλά από εκείνο το σημείο πάτησαν γκάζι και ανέβασαν απόδοση.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο κορυφαίος σκόρερ για την Εθνική Ελλάδος με τον Νικ Καλάθη πάντως να είναι ο καλύτερος παίκτης, καθώς πέτυχε έντεκα πόντους και οργάνωσε μαεστρικά το παιχνίδι. Στον αντίποδα για τους Τούρκους ο Εμίρ Πρέλτζιτς πάλεψε με 18 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετοί για να πετύχουν οι «γείτονες» τη δεύτερη νίκη τους σε εννιά φιλικά.

Πλέον η Εθνική Ελλάδος θα επιστρέψει στη βάση της στην Αθήνα και θα προετοιμαστεί για αναχώρηση. Στην Ισπανία οι διεθνείς θα ταξιδέψουν την Τετάρτη (27/8) ενώ η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για το άλλο Σάββατο 30/8 στη Σεβίλλη με αντίπαλο τη Σενεγάλη. Κόπηκε από τη δωδεκάδα ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.

Δεκάλεπτα: 22-19, 39-39 (ημίχρονο), 57-57, 72-76 (τελικό αποτέλεσμα).

ΤΟΥΡΚΙΑ (Εργκίν Αταμάν): Γκιουλέρ 4, Ερμίς 3, Χερσέκ 3, Πρέλτζιτς 18, Τουντσερί 6, Σαβάς 2, Γκονλούμ 5, Αρσλάν 9, Ασίκ 14, Ακιόλ 8, Μαχμούτογλου, Οσμάν 2, Μπαλμπάι, Αλντεμίρ.

ΕΛΛΑΔΑ (Φώτης Κατσικάρης): Μπουρούσης 16, Ζήσης 7, Βασιλειάδης 3, Καλάθης 11, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 6, Σλούκας 4, Γιάνκοβιτς, Βουγιούκας 11, Πρίντεζης 13, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 5.