Ο νέος χάρτης της Γ’ Εθνικής! Όλοι οι αντίπαλοι των Εθνικού και Σουφλίου

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Με τη πιθανή μη συμμετοχή του Άρη και της Δόξας Δράμας στη Football League, αλλά στη Γ’ Εθνική, που θα δώσουν άλλη αίγλη στον όμιλο, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαμορφωθεί ο χάρτης του Α’ ομίλου “φωτιά” της Γ’ Εθνικής, όπου θα συμμετέχουν οι ομάδες της Θράκης και που από τη νέα σεζόν δεν θα διεξάγεται σε έξι ομίλους όπως συνέβη πέρυσι αλλά σε τέσσερις, με λιγότερες ομάδες και ακόμα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Σε αυτόν συνολικά η Θράκη θα εκπροσωπηθεί μόνο από τις δυο ομάδες του Έβρου, τον Έβρο Σουφλίου που πέτυχε τον στόχο της παραμονής και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που κερδίσε επάξια την άνοδό του μετά από 24 χρόνια.

Από τον φετινό Α’ Όμιλο παρέμειναν ο Πανσερραϊκός, ο Άρης Ακροποτάμου,ο Ηρακλής Αμπελοκήπων, ο Εθνικός Αγιονερίου, το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος και ο Ορφέας Ελευθερούπολης. Αυτές είναι οι έξι ομάδες που ήταν πέρυσι αντίπαλοι του Σουφλίου και θα είναι και φέτος.

Στις ομάδες αυτές προστίθενται όμως τα Γιαννιτσά και ο γειτονικός ΑΟ Καβάλας που υποβιβάστηκαν από την Β’ Εθνική. Επιπλέον όμως, θα πρέπει να προσθέσουμε και άλλες ιστορικές ομάδες που λογικά θα προστεθούν λόγω της μείωσης των ομίλων, όπως αυτές που συμμετείχαν πέρυσι στο Β’ όμιλο της Γ’ Εθνικής με χαρακτηριστικότερα τα παραδείγματα, των Λευκαδίων, της Ενωσης Αποστόλου Παύλου και του Καμπανιακού.

Στις ομάδες αυτές, τέλος, πρέπει να προσθέσουμε και αυτές που κέρδισαν την άνοδό τους μέσω αγώνων μπαράζ όπως και ο Εθνικός, και αυτές είναι πέρα από την ομάδα της Αλεξανδρούπολης, ο Απόλλων Αρναίας από την Χαλκιδική, ενώ ο Θερμαϊκος Θέρμης αν και πέτυχε την άνοδό του, τελικά δε δήλωσε συμμετοχή στη Γ’ Εθνική λόγω οικονομικών δυσκολιών και μένει να δούμε αν θα υπάρξει απόφαση αντικατάστασής του.

Σίγουρα μεγάλο μπέρδεμα (χρόνιο διοικητικό μπάχαλο!) υπάρχει σε μια απο τις μεγάλες ομάδες του Βορρά τον Άρη, που στα διοικητικά του αλλάζει η κατάσταση μέρα με τη μέρα, αλλά και στη Δράμα δε πάνε πίσω με υποψήφιους επενδυτές που πάνε και έρχονται (φημολογείται μεγάλο ενδιαφέρον από Αγγλία), οπότε όλα θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα που λήγουν οι προθεσμίες από την Ομοσπονδία. Είδωμεν…

Αναλυτικά, οι 16 ομάδες που κατά τα φαινόμενα θα αγωνιστούν στον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, αν και καλό θα ήταν να κρατήσουμε επιφυλάξεις μέχρι και την οριστική τοποθέτηση των ομάδων σε ομίλους από την ΕΠΟ, όταν ξεκαθαρίσει και πόσες τελικά θα συμμετέχουν: 
1) Αναγέννηση Γιαννιτσών
2) Άρης Ακροποτάμου
3) Απόλλων Αρναίας
4) Βυζάντιο Κοκκινοχώματος
5) Εβρος Σουφλίου
6) Εθνικός Αγιονερίου
7) Εθνικός Αλεξανδρούπολης
8) Ένωση Αποστόλου Παύλου
9) Ηρακλής Αμπελοκήπων
10) Πανσερραικός
11) Καβάλα
12) Καμπανιακός
13) Λευκάδια
14) Ορφέας Ελευθερούπολης
15) Δόξα Δράμας (απομένουν ακόμα τυπικές διαδικασίες ώστε να οριστικοποιηθεί η απόφαση της διοίκησης της Δόξας)
16) Άρης Θεσσαλονίκης (απομένουν κάποιες χρονοβόρες διαδικασίες για αυτό που θα αναλάβει την εκκαθάριση ώστε να επισημοποιηθεί η απόφαση της Λέσχης Φίλων του Άρη)

Επομένως ο 1ος όμιλος για τη νέα χρονιά προβλέπεται με πολύ ενδιαφέρον για τον Έβρο Σουφλίου και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, με αντιπάλους ιστορικές ομάδες όπως ο Άρης, ο Πανσερραϊκός, η Δόξα Δράμας και η Καβάλα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here