Η αρνητική παράδοση στις μέχρι τώρα πρεμιέρες του Πανθρακικού!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Χωρίς νίκη παραμένει σε πρεμιέρα πρωταθλήματος ο Πανθρακικός στην Σούπερ Λίγκα, όπου συμπλήρωσε αισίως τέσσερις σεζόν συμμετοχής και μπαίνει πλέον στην πέμπτη, με το πρώτο παιχνίδι που θα δώσει το απόγευμα του Σαββάτου στην Κέρκυρα.

Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός είναι τρεις ήττες και μόλις μια ισοπαλία, πέρυσι στην Λειβαδιά. Ωστόσο αν ψάξει κανείς σε πρεμιέρες ανεξαρτήτως κατηγορίας, θα παρατηρήσει ότι υπάρχει σχετικά πρόσφατη νίκη. 

Αυτή ήρθε την σεζόν 2011-2012 για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όταν φιλοξένησε την Καλλονή και τη νίκησε με 1-0 με σκόρερ τον Χρήστο Μίνγκα. Ο αγώνας αυτός είχε διεξαχθεί (αν και επρόκειτο για πρεμιέρα) στις… 31 Οκτωβρίου, καθώς είχε καθυστερήσει πολύ η έναρξη εκείνης της σεζόν που έφερε τελικά τους Κομοτηναίους ως πρωταθλητές και πάλι στα μεγάλα σαλόνια.

Την αγωνιστική περίοδο 2008-09, πρώτη του Πανθρακικού στην Σούπερ Λιγκα, υποδέχθηκε τον Εργοτέλη και την ερχόμενη σεζόν τον Ηρακλή. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Πανθρακικός γνώρισε την ήττα με 1-2. Την πρώτη χρονιά ο Ογκουνσότο ήταν ο «δήμιος» της ομάδας της Κομοτηνής, η οποία αν και προηγήθηκε με τέρμα του Ενρίκες, τελικώς γνώρισε την ήττα με 1-2 με τον Νιγηριανό να σκοράρει δύο φορές.

Την επόμενη σεζόν, ο Πανθρακικός υποδέχθηκε τον Ηρακλή και γνώρισε την ήττα με 1-2 με πρωταγωνιστή τον Ντίκα, ο οποίος πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα του Ηρακλή. Ο Μίτου ισοφάρισε για τον Πανθρακικό, που δεν μπόρεσε ωστόσο να αποφύγει την ήττα.

Ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννενα είχε γνωρίσει ο Πανθρακικός και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της σεζόν 2010-2011, στην επιστροφή του στην Β’ Εθνική. Μετά ακολούθησε η νίκη επί της Καλλονής, αλλά με την επιστροφή του στην Σούπερ Λίγκα, είχαμε και πάλι στην πρεμιέρα ήττα, από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 1-0 το 2012 με γκολ του Κλάους Αθανασιάδη.

Με τρεις ήττες σε ισάριθμες πρεμιέρες στην Σούπερ Λίγκα, ο στόχος ήταν δύσκολος πέρυσι για την ομάδα του Άκη Μάντζιου. Ωστόσο στην δική του πρεμιέρα στον πάγκο της ομάδας της Κομοτηνής κατάφερε να σπάσει αυτήν την παράδοση και να φύγει αήττητος από την Λειβαδιά, αποσπώντας χάρη σε δυο γκολ του Κάσες και του Ιγκορ σημαντική εκτός έδρας ισοπαλία 2-2.

Ωστόσο ο Πανθρακικός εξακολουθεί να μην έχει νίκη σε πρεμιέρα στην Σούπερ Λίγκα. Λέτε να ήρθε η ώρα για τον Άκη Μάντζιο να σπάσει άλλη μια παράδοση – και μάλιστα απέναντι σε μια πρώην ομάδα του;