Στόχος το Κύπελλο, δύο μεταγραφές και “εξηγήσεις” για Κάλβο από τον Τσιώλη

Ανταπόκριση από τη Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Πριν λίγο τελείωσε η συνέντευξη τύπου του Σάκη Τσιώλη ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Μίλησε για τους στόχους της ομάδας, το θέμα Κάλβο, για πιθανές νέες μεταγραφές και για πολλά άλλα…

 Το μεσημέρι της Πέμπτης στον συνεδριακό χώρο του Le Chalet, ο προπονητής της Skoda Ξάνθη Σάκης Τσιώλης παραχώρησε συνέντευξη τύπου ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς. Ο team manager Γιώργος Κασναφέρης προλογίζοντας τη συνέντευξη είπε: «Σας ευχαριστούμε που ήρθατε εδώ σήμερα. Ξεκινά ένας νέος κύκλος ενημέρωσης κατά τον οποίο κάθε 15 μέρες και πριν τα εντός έδρας παιχνίδια θα καθιερωθεί μία συνέντευξη τύπου με τον προπονητή έτσι ώστε να έχετε τις πληροφορίες για μία ειλικρινή συνεργασία. Βασικός στόχος μας είναι ότι η παρουσία σας στις συνεντεύξεις θα δώσει διάρκεια στο νέο αυτό θεσμό.»

Στη συνέχεια ο Σάκης Τσιώλης πήρε τον λόγο και είπε: «Καλησπέρα. Ευχαριστώ για την παρουσία σας. Εύχομαι να έχουμε μια καλή συνεργασία. Αυτή η συζήτηση – συνάντηση θα πρέπει να είναι πάντα καλοπροαίρετη, να ανταλλάσουμε απόψεις κι αν θέλετε να αφουγκράζεστε τον κόσμο και να μεταφέρετε τα ερωτηματικά του. Αναφορικά με την προετοιμασίας της ομάδας με την τελευταία μας προπόνηση αύριο Παρασκευή, κλείνουμε τις 40 μέρες. Είμαστε μια νέα ομάδα που προσπαθήσαμε να καλύψουμε όλα τα κενά στην δουλειά μας. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παιδιών. Οι παίκτες λειτούργησαν επαγγελματικά το διάστημα αυτό, δεν είχαμε προβλήματα και με το άριστο κλίμα που έχουμε πάμε μ’ αυτή την κατεύθυνση προς την πρεμιέρα.

Θα ήθελα να τονίσω ότι στόχος δικός μου και ταυτόχρονα όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος και της Διοίκησης – γιατί είμαστε ομάδα – μας ενδιαφέρει να παρουσιάσουμε ένα συνδυαστικό – γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζει η ομάδα της Skoda Ξάνθη που εκφράζει και τον μεγαλομέτοχο αλλά και την κουλτούρα του ποδοσφαιρικού κόσμου της Ξάνθης. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας και θέλουμε ο κόσμος ο 12ο παίκτης της ομάδας. Όσο αφορά την πρεμιέρα δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Η ομάδα βρίσκεται σε ένα πάρα πολύ καλό σημείο, σε καλή φόρμα για την περίοδο των 40 ημερών και πάμε με καλές προοπτικές να παίξουμε το ποδόσφαιρο που σας είπα. Σημαντικό ρόλο στις πρεμιέρες – που κρύβουν «παγίδες» – παίζει η τακτική. Πρέπει να λειτουργήσουμε με πλάνο κι αν μη τι άλλο είμαστε αισιόδοξοι για ένα θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα που θα είναι και η παρακαταθήκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.»

Στη συνέχεια ο Σάκης Τσιώλης απάντησε σε ερωτήσεις:
Για το θέμα του Κάλβο: «Πριν 10 μέρες θέλοντας να εκφράσει το θέμα του στον κ. Πανόπουλο, στον κ. Παπαδημητρίου, στον κ. Κασναφέρη και σ’ εμένα, μας έθεσε το οικογενειακό του πρόβλημα με την σύζυγό του που είναι σε ενδιαφέρουσα κατάσταση και θέλει να επιστρέψει στην Ισπανία. Όταν υπογράφει ένας επαγγελματίας παίκτης, υπογράφει μαζί με τον μάνατζέρ του και πρέπει να τιμήσει το συμβόλαιό του. Δεν υπογράφει με την γυναίκα του και την οικογένειά του. Ο παίκτης επέμεινε στην στάση του με την ομάδα και τον κ. Πανόπουλο να του προσφέρουν τέσσερις λύσεις.
Α) Να βρει ομάδα που θα τον διευκολύνει για να πάει στο μέρος που θέλει.
Β) Να τον δώσει δανεικό
Γ) Να καθίσει μέχρι τον Δεκέμβριο και με καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να διεκδικήσει την μεταγραφή και η 4η λύση – που είχε να κάνει και με τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη – να ακολουθεί το πρόγραμμα της ομάδας, μην αγωνίζεται και να πληρώνεται αρκεί να είναι επαγγελματίας. Ο Κάλβο παραμένει στο ρόστερ της ομάδας και είναι ένας από τους 28 ποδοσφαιριστές του ρόστερ.

Για μεταγραφές: «Σύντομα θα έχουμε νέα. Θα ενισχυθούμε με 1-2 παίκτες.»

Για τον κόσμο: «Σαν προπονητής, εκφράζω το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από τον κόσμο να είναι μαζί μας. Τον κόσμο αυτόν, που ήταν στο μπαράζ αλλά και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θέλει η Skoda Ξανθη. Κάνουμε μία προσπάθεια να παρουσιάσουμε αυτό που θέλουν οι φίλαθλοι και να είναι ευχαριστημένοι και χαρούμενοι. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Μια ομάδα σαν τη δική μας είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό γεγονός όχι μόνο στην περιοχή αλλά και γενικότερα.

Για τους στόχους: «Η Skoda Ξάνθηέχει τη δυναμική και μπορούμε να έχουμε βλέψεις προς τις ψηλές θέσεις. Με σοβαρότητα και σκληρή δουλειά κοιτάζουμε και την διάκριση στο κύπελλο.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here