Europa League: Βασικός ο Ντίνας, εξωγήινος ο Μπέργκ! Νίκες ΠΑΟ και Αστέρα, ήττα ΠΑΟΚ…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Με τον κομοτηναίο Θανάση Ντίνα να ξεκινάει βασικός και να βάζει το δικό του λιθαράκι, κυρίως όμως έχοντας τον Μάρκους Μπεργκ σε εκπληκτική κατάσταση καθώς πέτυχε χατ τρικ σε ένα ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ, κέρδισε την Μίντιλαντ με 4-1 και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το ίδιο ισχύει και για τον Αστέρα που νίκησε 2-0 την Μακάμπι στην τρίπολη, ενώ ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο Κισινάου από την Ζίμπρου με 1-0 αλλά μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.

Στη Λεωφόρο, οι Δανοί προηγήθηκαν στο 13’, όταν ο Λάουριντσεν εκτέλεσε από πολύ μακριά το φάουλ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο Κοτσόλης… βγήκε και δεν βγήκε και έγινε το 0-1. Ωστόσο ο Μάρκους Μπεργκ σε δαιμονιώδη κατάσταση έφερε τα πάνω-κάτω πριν καν τη λήξη του πρώτου μέρους (21’πεν., 24’, 45’), προτού στην εκπνοή του ματς ο Λαούρντισεν… σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και διαμορφώσει το τελικό σκορ! Βασικό ξεκίνησε ο Αναστασίου τον Θανάση Ντίνα, ο οποίος παρέα με τον Καρέλη και φυσικά τον Μπεργκ αναστάτωσαν την αντίπαλη άμυνα και έδωσαν προβάδισμα πρόκρισης για τους πράσινους.

Στο Κισισνάου, Ο ΠΑΟΚ δεν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και υπέστη ήττα με 1-0 από τη Ζίμπρου. Το «χρυσό» γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσε ο Μπούργκιου στο 79ο λεπτό, ενώ παραλίγο να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα στο φινάλε οι νικητές, καθώς είχαν δοκάρι με τον Αλεξέεφ, ένα λεπτό πριν τα ενενήντα. Δοκάρι είχε και ο Κατσικάς στο 37’, όταν έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Ανώτερη σε γενικές γραμμές η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε και αυτό το πλήρωσε. Ωστόσο στην ρεβάνς της Τούμπας την ερχόμενη Πέμπτη μπορεί κάλλιστα να ανατρέψει την κατάσταση.

Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, μεγάλο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του έκανε ο Αστέρας Τρίπολης. Ο «δήμιος» της Μάιντς, Μάσα, ήταν αυτός που έβαλε μπροστά στο σκορ τους Αρκάδες στο 29ο λεπτό, με τον Ζησόπουλο να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο 47’, σε ένα παιχνίδι που είχε πολλές φάσεις και αγωνία μέχρι τέλους. Από τους βασικούς παίκτες που χρησιμοποίησε και στα 90 λεπτά ο Στάικος Βεργέτης ήταν ο πρώην μέσος του Πανθρακικού Μουνάφο. Η ρεβάνς θα γίνει την άλλη εβδομάδα στην Κύπρο – λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή και οι Πελοποννήσιοι έχουν προβάδισμα πρόκρισης.