Έφτασε στην Ξάνθη ο (διεθνής) Ρούντι! Ανακοινώνεται το πρωί…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στην Ξάνθη βρίσκεται το νέο (εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου) μεταγραφικό απόκτημα της Ξάνθης, Κάρλος Γουίλσον Κασικοτέ Ρότσα «Ρούντι» – που αν όλα πάνε καλά, θα ανακοινωθεί εντός της Παρασκευής από την ομάδα.

Στην πόλη της Ξάνθης έφτασε αργά το βράδυ ο Αγκολέζος με Πορτογαλικό διαβατήριο μεσοεπιθετικός Ρούντι, που την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, και το πρωί της Παρασκευής, αφού περάσει από εργομετρικά, θα ανακοινωθεί η έναρξη της επίσημης συνεργασία του με την ομάδα της Ξάνθη. Έτσι η Skoda θα αποκτήσει των έναν εκ των δύο που ανέφερε και ο προπονητής της Ξάνθης Σάκης Τσιώλης στην συνέντευξη τύπου της Πέμπτης (Θυμηθείτε ΕΔΩ).

Ο Ρούντι είναι γεννημένος στης 1 Μαΐου του 1989 στην πόλη Οϊεράς, που βρίσκεται κοντά στην Λισαβόνα, από γονείς Αφρικανούς. Έχει ύψος 1,87 και αγωνίζεται τόσο ως επιτελικός μέσος όσο και ως πλάγιος επιθετικός.

Αγωνιζόταν μέχρι τα 21 του σε ερασιτεχνικά σωματεία της Λισαβόνας, προτού αγωνιστεί στην Ατλέτικο Πορτουγκάλ την σεζόν 2010-2011, απ όπου έκανε και το μεγάλο άλμα στην καριέρα του για την Βελγική Σέρκλ Μπρίζ που πίστεψε στις δυνατότητες του. Εκεί ο Αγκολέζος επιθετικός θα κάνει εξαιρετική διετία με 72 συμμετοχές και 17 γκολ, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Στην ομάδα της Γαλικίας ο Ρούντι θα ξεκινήσει  δυναμικά πραγματοποιώντας 18 συμμετοχές στο πρώτο μισό της σεζόν, προτού επιστρέψει στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Μπελενένσες. Στην Πορτογαλία ο 25χρονός Ρούντι θα αγωνιστεί ως δανεικός για έξι μήνες πραγματοποιώντας 5 εμφανίσεις, και επιστρέφοντας στην Ντέπορ θα μείνει ελεύθερος για να συνεχίσει όπως όλα δείχνουν στην ομάδα της Θράκης.

Τέλος να αναφέρουμε πως ο Ρούντι παρότι διαθέτει Πορτογαλικό διαβατήριο και είναι γεννημένος στην Ευρωπαϊκή χώρα, προτίμησε να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της χώρας της μητέρας του, την Αγκόλα, έχοντας ήδη δύο συμμετοχές ενώ το ντεμπούτο του το πραγματοποίησε σε φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Αιθιοπία στις 3 Αυγούστου.