Ανακοινώθηκε διεθνές φιλικό για τον Εθνικό

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ηλίας Μεταξάς

– Ένα διεθνές φιλικό παιχνίδι με την γειτονική ομάδα του Σβίλεγκραντ από την Βουλγαρία θα δώσει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ο Εθνικός στην Αλεξανδρούπολη, όπως ανακοινώθηκε από τον σύλλογο του Έβρου.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Νίκου Ουσταμπασίδη στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνική θα αντιμετωπίσει στο Στάδιο Φώτης Κοσμάς την ομάδα Γ’ κατηγορίας από τη Βουλγαρία τη FC Svilengrand 1921  την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 17:00.

Η ομάδα αυτή παίζει Νοτιοανατολικής Περιφέρειας στην Γ΄ Κατηγορια της Βουλγαρίας και σε 2 αγώνες για το πρωτάθλημα έχει μια νίκη και μια ήττα και βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας. Η πόλη Σβίλεγκραντ είναι στα κοντα σύνορα της Βουλγαρίας με Ελλάδα και Τουρκία και ανήκει στην περιφέρεια του Χασκόβου της Βουλγαρίας.

Το παιχνίδι αυτό θα έχει και επετειακό χαρακτήρα μιας και ακριβώς πριν 50 χρόνια, μισό αιώνα δηλαδή, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, υπήρξε η πρώτη ομάδα του δυτικού, τότε, κόσμου που επισκέφθηκε χώρα του πάλαι ποτέ ανατολικού μπλογκ και συγκεκριμένα το Σβίλεγκραντ για να δώσει φιλικό αγώνα.