«Κόπηκε» στα πρωινά τεστ των διαιτητών της Super League ο Γιάννης Τοπούζης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Δεν τα κατάφερε ο μοναδικός θρακιώτης διαιτητής στην Σούπερ Λίγκα Γιάννης Τοπούζης στα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας που έγιναν στο βοηθητικό του Ολυμπιακού Σταδίου. 

Αυτός και άλλοι τέσσερις συνάδελφοί του, ένας διαιτητής και τρεις βοηθοί, κόπηκαν καταρχήν στην φυσική κατάσταση, αλλά θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Η απαίτηση του νέου σκοτσέζου αρχιδιαιτητή Χιου Ντάλας ήταν να τρέξουν 24 διαδοχικά 150άρια. Όπως διαβάζουμε στα διαιτητικά sites, ο Τοπούζης της ΕΠΣ Θράκης, αν και προπονημένος, αναγκάστηκε να αποχωρήσει στο 14ο και ο Γιάννης Κάμπαξης της Εύβοιας στο 19ο. Αυτό σημαίνει ότι όχι απλά δεν ικανοποίησαν την απαίτηση του αρχιδιαιτητή αλλά βρέθηκαν και κάτω από το όριομ που σύμφωνα με τον Κανονισμό είναι 20.

Σύμφωνα με το http://www.diaititis.gr, “ο Κάμπαξης όταν σταματησε επιασε το ποδι του δειγμα ότι ειχε προβλημα όπως και ο Τοπουζης που δεν ενοιωθε ανετα και πλεον θα περιμενουν την δευτερη ευκαιρια”.

Από τους βοηθούς, δεν τα κατάφεραν οι Θανασακούδης (Μακεδονίας), Φαντόπουλος (Πειραιά), Καραϊσαρίδης (Πιερίας). Ο αριθμός των πέντε συνολικά που κόπηκαν είναι, σύμφωνα με το μπλογκ http://sfyrigmata  πολύ μεγάλος, όταν μιλάμε για Σούπερ Λίγκα. Αξιο αναφοράς ότι ο Θανασακούδης είναι δηλωμένος στο core, μαζί με τους Μάνταλο (Καβάλας), Απτόσογλου (Αθηνών).

Πάντως, οι πέντε προαναφερόμενοι αναμένεται να έχουν δεύτερη ευκαιρία ενώ σε αρκετούς στα 150αρια βγήκαν κίτρινες κάρτες, όπερ σημαίνει ότι θα κόβονταν αν έβλεπαν μια ακόμη. Σε κάθε περίπτωση, οι υπόλοιποι έτρεξαν τα 24 150αρια και εύκολα ή δύσκολα, τα έβγαλαν. Πλέον εναπόκειται και στον Χιου Ντάλας να κρίνει αν η κατάσταση του κομοτηναίου ρέφερι και των άλλων τεσσάρων θα δικαιολογήσει την χρησιμοποίησή τους στο νέο πρωτάθλημα.