Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας για τον αγώνα της πρεμιέρας Βέροια-Ξάνθη

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν μια σειρά από μέτρα για την τήρηση της τάξης, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League μεταξύ των ομάδων Βέροιας και Ξάνθης, το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, έχει προβλεφθεί να δοθεί μια θύρα χωρητικότητας 200 ατόμων για να καλυφθούν οι ανάγκες των φιλοξενούμενων οπαδών της Ξάνθης. Αναλυτικά, τα μέτρα τάξεις που ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας:

1. Η Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ να εκδώσει μέχρι 4000 εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των διαρκείας – ανταλλαγής, ως ακολούθως:
ΘΥΡΑ 1-6 : 1750 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΘΥΡΑ 2 : 900 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΘΥΡΑ 3 : 300 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΘΥΡΑ 4 : 850 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΘΥΡΑ 5 : 200 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

2. Οι φίλαθλοι της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ να καταλάβουν τις θέσεις στις κερκίδες των θυρών 1, 2, 3, 4, 6. Η είσοδος φιλάθλων για τις κερκίδες Θ6 θα γίνει από τη Θ1. Η είσοδος Θ6 θα παραμείνει κλειστή.

3. Προσερχόμενοι μεμονωμένα φίλαθλοι φιλοξενούμενης ομάδας να καταλάβουν θέσεις στις κερκίδες Θ5, από εκδοτήριο της οποίας προμηθευτούν εισιτήρια. Σε τυχόν οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων φιλοξενούμενης ομάδος, ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ διαθέσει αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας για τη συνοδεία των φιλάθλων, σε αναλογία κατ΄ελάχιστο 1:20. Οι φίλαθλοι της Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ που τυχόν θέλουν να παρακολουθήσουν τον εν λόγω αγώνα, να προσέλθουν μεμονωμένα στο Στάδιο Βέροιας χωρίς διακριτικά της ομάδας τους και να καταλάβουν θέσεις στις κερκίδες της θύρας 5, για την οποία θα έχουν προμηθευτεί εισιτήρια.

4. Τα λεωφορεία των αθλητικών αποστολών να σταθμεύσουν στον ειδικό χώρο στάθμευσης ΚΤΕΛ, επιτηρούμενα από αστυνομική δύναμη Α.Τ. Βέροιας.

5. Με μέριμνα της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, τα μέλη και οι επίσημοι της φιλοξενούμενης ομάδας να φιλοξενηθούν στην Θύρα 3VIP.

6. Οι θύρες του Σταδίου Βέροιας να ανοίξουν δύο (02) ώρες πριν την έναρξη. Παραμείνουν κενές ως ζώνες ασφαλείας 300 θέσεις στην κερκίδα Θ6, προς τη μεριά της Θ5.

7. Η προσέλευση των φιλάθλων της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑΣ να γίνει μεμονωμένα.

8. Να πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους, σε ζώνες περιμετρικά του Σταδίου Βέροιας, ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς και η απομάκρυνση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.

9. Να αποκλεισθεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Στάδιο Βέροιας φιλάθλων που δεν θα διαθέτουν σφραγισμένο από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα εισιτήριο για τον εν λόγω αγώνα, καθώς επίσης και όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

10. Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα, να φέρουν μαζί τους την Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, πέραν του εισιτηρίου που θα κατέχουν.

11. Απαγορεύεται η κατάληψη διαδρόμων και κλιμάκων των εξεδρών από θεατές, καθώς και η κατοχή και διάθεση στο καταναλωτικό κοινό εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών, ποτών, χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς, σε φιάλες, κύπελλα, κούπες ή κουτιά κάθε μορφής, ως επίσης και άλλα αντικείμενα που έχουν κατασκευασθεί από γυαλί ή κάθε άλλο εξαιρετικά σκληρό υλικό.

12. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Στάδιο Βέροιας, φιλάθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.

13. Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό, κατά τρόπο τέτοιο που να δυσχεραίνουν το έργο του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας που έχει εγκατασταθεί στο Στάδιο ή περιέχει υβριστικό, ρατσιστικό περιεχόμενο με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδας και κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αυτά να απομακρύνονται.

14. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Στάδιο Βέροιας την ημέρα του αγώνα του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας που θα προσληφθεί από την ΠΑΕ πριν την ανάπτυξη των Αστυνομικών Δυνάμεων.

15. Αμφότερες οι Π.Α.Ε. μέχρι την 09:00΄ ώρα της 22-08-2014 το αργότερο, να γνωστοποιήσουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας (fax:2106991762) τα ακόλουθα στοιχεία:

α. Ξενοδοχεία διαμονής των αποστολών των δυο ομάδων, ώρα αναχώρησης τους απ΄ αυτά, καθώς και τους υπεύθυνους των αποστολών (ονοματεπώνυμο – κινητό τηλέφωνο) την ημέρα του αγώνα, προκειμένου διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις και μέσα για τη συνοδεία τους και καθορισθεί το δρομολόγιο μετάβασης του στην Αθλητική εγκατάσταση.

β. Τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων, των εκπροσώπων – υπευθύνων της, οι οποίοι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, να βρίσκονται στην αθλητική εγκατάσταση και να τελούν σε άμεση επικοινωνία – συνεργασία με τον επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων, προς αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων βίας.

γ. Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ να προσλάβει σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 13 της υπ΄ αρίθμ. 38404 από 18.8.2009 κ.υ.α. «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας Αθλητικών Εκδηλώσεων» προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας, για τη λήψη ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ αστυνομικών μέτρων από 17.30΄ ώρα της 24-08-2014, σύμφωνα με την αναλογία και ελάχιστο για 1:100 θεατές, ήτοι 40 τουλάχιστον άτομα, το οποίο θα συνεργάζεται με την Αστυνομική αρχή, για την επιβολή των λαμβανομένων μέτρων ευταξίας με ειδικότερα καθήκοντα ως αναλυτικά ορίζονται στο άρθρο 41Δ του Ν. 2725/1999 όπως αυτό έχει προστεθεί – συμπληρωθεί – τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς και να αποστείλει κατάσταση με τα στοιχεία ταυτότητος, τον αριθμό αδείας, τα ακριβή καθήκοντα, οι θέσεις και την διεύθυνση κατοικίας του προσληφθέντος για το σκοπό αυτό προσωπικού στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή (Α.Τ.-Τ.Α. Βέροιας), στην Δ.Ε.Α.Β. και στην διοργανώτρια Αρχή, στην οποία επιπλέον θα συμπεριλαμβάνονται και οι οριζόμενοι από την Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ υπεύθυνοι κατά τομέα δραστηριότητας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here