Αντίπαλος του Πανθρακικού στην πρεμιέρα ο Ντιόγκο!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Ένας παλιός γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, και του Πανθρακικού ειδικότερα, o Ντιόγκο Ζορντάο υπέγραψε στην Κέρκυρα ως δανεικός από την Σετούμπαλ.

 Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ, Ντιόγκο, ο οποίος έπαιξε παλιότερα σε Πανσερραϊκό, Παναχαική και πέρσι σε Πανθρακικό, όπως γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες από το ThrakisportS θα αντιμετωπίσει την προηγούμενη ομάδα του  τον Πανθρακικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Super League  αφού ανακοινώθηκε από την Κέρκυρα. Αρκεί φυσικά να είναι σε θέση να πάρει χρόνο συμμετοχής, δεδομένου ότι πηγαίνει όταν πλέον ολοκληρώνεται η προετοιμασία της ομάδας και δεν έχει δεθεί με τους υπόλοιπους παίκτες.

Η ανακοίνωση της Κέρκυρας :
H ΠΑΕ Κέρκυρα ανακοινώνει με ικανοποίηση την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή, Jordao Diogo, τον οποίο και καλωσορίζει στην οικογένεια της ομάδας μας. Ο ποδοσφαιριστής παραχωρήθηκε με δανεισμό ενός έτους από την πορτογαλική, Vitoria Setubal.
Γνώριμος στο ελληνικό κοινό απ’ τη θητεία του σε Πανσερραϊκό (2010-’12, 41/1), Παναχαϊκή (2012-’13, 9/0) και Πανθρακικό (2013-’14, 33/0), ο Jordao da Encarnacao Tackey Diogo, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 12/11/1985 στη Λισαβόνα και αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ.
Ξεκινώντας από τις υποδομές της ιστορικής, Μπενφίκα και συνεχίζοντας στους «μικρούς» των Ολιβάις Σουλ, Κάσα Πία και Αλβέρκα, το 2004 προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα της τελευταίας, δίχως, όμως, να πάρει συμμετοχή.
Τη σεζόν (2004-’05) την ολοκλήρωσε, ως δανεικός στην Καρεγάδο, της Δ’ κατηγορίας, για να ακολουθήσει η τριετής του έξοδος, στη Βρετανία, για λογαριασμό των ερασιτεχνικών Τσέλμσφορντ, Λιούες και Αβέλεϊ.
H πρώτη «πραγματική» επαγγελματική του δράση, κατεγράφη το 2008, στην ισλανδική Ρέικιαβικ, με την οποία και κατέκτησε το Πρωτάθλημα του 2011, ενώ μέχρι το 2011-’12, όταν και παραχωρήθηκε με δανεισμό στον Πανσερραϊκό, μέτρησε με τη φανέλα των Ισλανδών 46 αγώνες κι 1 γκολ.
Τον περασμένο Ιούνιο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την πορτογαλική, Βιτόρια Σετούμπαλ, απ’ την οποία και παραχωρήθηκε με δανεισμό στην Κέρκυρα.