Θρακιώτικη κόντρα στην Α’ φάση του Κυπέλλου! Όλα τα ζευγάρια της κλήρωσης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Ο Φωκικός του Ξανθιώτη προπονητή Γιώργου Μαραντά κληρώθηκε να είναι ο αντίπαλος της ΑΕΚ στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ (28, 29 ή 30 Αυγούστου) και η ρεβάνς στην έδρα της ομάδας της Άμφισσας μετά από 15 μέρες.

Tο όνομα της ΑΕΚ του κομοτηναίου άσου Πέτρου Μάνταλου, του έχοντας σχέσεις με την Αλεξανδρούπολη Ηλία Βούρα και του πρώην παίκτη της Ξάνθης Βαγγέλη Πλατέλλα βγήκε προτελευταίο από την κλήρωση του Νοτίου Ομίλου και τελευταίο αυτό του Φωκικού, στον οποίο ο Μαραντάς έχει φέρει τον πρώην μέσο της Κ20 της Ξάνθης Σάββα Καρυπιάδη, τον Ξανθιώτη μεσοεπιθετικό Αντώνη Χαριτίδη και τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Σεραφείμ Γιαννίκογλου.

Στην κλήρωση έλαβαν μέρος οι ομάδες από τους δυο ομίλους της Football League. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην κλήρωση συμμετείχε κανονικά ο Άρης Θεσσαλονίκης και η Δόξα Δράμας, το ζήτημα όμως είναι το αν θα αγωνιστούν απέναντι στην Καλαμαριά και την Ζάκυνθο αντίστοιχα, κάτι που εφόσον συμβεί θα οριστικοποιήσει και ότι δεν θα υποβιβαστούν λόγω χρεών στην Γ’ Εθνική με Σουφλί και Εθνικό – αφού θα θεωρούνται επαγγελματικές ομάδες.

Οι πρώτοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου, ενώ οι ρεβάνς από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Οι οριστικές ημερομηνίες των αγώνων πάντως θα προκύψουν μετά από σύσκεψη που θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες με το κανάλι που έχει τα δικαιώματα της διοργάνωσης. 

Από αυτά τα ζευγάρια θα προκύψουν 14 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με τις ομάδες της Super League και στη συνέχεια θα γίνει η κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης. Θα δημιουργηθούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, από τους οποίους θα προκριθούν οι δυο πρώτοι.

Οι αγώνες της φάσης των ομίλων θα είναι τρεις για κάθε ομάδα και θα γίνονται στις έδρες των αδυνάτων. Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, θα υπάρξει νέα κλήρωση για τη φάση των 16. Ο τελικός της εφετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου 2015 στο ΟΑΚΑ, όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, που πρώτο άλλωστε από όλα τα ελληνικά ΜΜΕ είχε αποκαλύψει το νέο σύστημα του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας:

Νότιος όμιλος
Χανιά-Άλιμος
Αχαρναϊκός-Φωστήρας
Ηρακλής Ψαχνών-Επισκοπή
Καλλιθέα-Απόλλων Σμύρνης
Παναχαϊκή-Πανηλειακός
Ερμιονίδα-Παναιγιάλειος
ΑΕΚ-Φωκικός

Βόρειος όμιλος
Ηρακλής-Λαμία
Αναγέννηση Καρδίτσας-Εθνικός Γαζώρου
ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου
Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας
Πιερικός-Τύρναβος
Απόλλων 1926-Άρης
Δόξα Δράμας-Ζάκυνθος