Ο Θρακιώτης που πήγε Μπρνο, είδε MotoGP και… γνώρισε τον Βαλεντίνο Ρόσι!!!

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Μπορεί στο Moto GP όπως και στην Formula 1 να μην υπάρχει όχι καν θρακιώτικη αλλά ούτε καν ελληνική παρουσία, ωστόσο υπάρχουν πολλοί φίλοι των μηχανοκίνητων σπορ που παρακολουθούν φανατικά τους αγώνες. Ένας από αυτούς είναι ο Στέλιος Γκουντάκος, που βρέθηκε στο Μπρνο, είδε το γκραν πρι και είχε μετά την ευκαιρία να γνωριστεί και να συνομιλήσει με έναν θρύλο του αθλήματος, τον Βαλεντίνο Ρόσι!

Ο Στέλιος Γκουντάκος είναι ανιψιός του παλιού θρύλου της πετοσφαίρισης Κώστα Γκουντάκου, με θητεία σε Παναθηναϊκό, τίτλους με τον Ολυμπιακό και μεγάλες στιγμές με την Εθνική Ομάδα, ως τα μέσα της δεκαετίας του ’80, ο οποίος μάλιστα πριν πέντε χρόνια είχε αναλάβει και την θέση του προέδρου στην ΑΕ Κομοτηνής. Ίσως και για αυτόν τον λόγο, ως ιδιοκτήτης του Kaffeine στην οδό Βενιζέλου, που έχει γίνει στέκι για ντόπιους αλλά και φοιτητές, πέρυσι είχε αποτελέσει τον βασικό χορηγό της ομάδας της ΑΕ Κομοτηνής.

Αυτό που δεν ήξεραν πολλοί είναι η… τρέλα του με τις μοτοσυκλέτες. Όσοι ωστόσο τον έχουν φίλο στο facebook, το διαπίστωσαν για τα καλά. Το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στο Μπρνο της Τσεχίας και παρακολούθησε τον ενδέκατο φετινό αγώνα του Moto GP, που αποδείχθηκε ο πιο δραματικός και… ιστορικός, καθώς είναι ο πρώτος που έχασε ο περσινός κάτοχος του τίτλου Μάρκ Μάρκεθ μετά από δέκα σερί νίκες την φετινή σεζόν.

Πρώτος την καρό σημαία είδε ο επίσης ισπανός Ντάνι Πεδρόσα, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Χόρχε Λορένθο και στο τρίτο ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο θρύλος του αθλήματος, με εννέα τίτλους παγκοσμίων πρωταθλημάτων, που φέτος πιθανότατα να αγωνίζεται σε Moto GP για τελευταία φορά. Μετά το αγώνα ο Ρόσι, που είχε ατύχημα στα δοκιμαστικά αλλά το ξεπέρασε γρήγορα, δήλωσε ευτυχισμένος που κατάφερε και κέρδισε τον (ανίκητο μέχρι το απόγευμα της Κυριακής) Μάρκεθ.

Πιο ευτυχισμένος όμως θα έπρεπε να είναι που λίγο μετά τον αγώνα και λίγο πριν την πτώση της καρό σημαίας στην μεγάλη καριέρα του, όχι μόνο γνώρισε από κοντά έναν Θρακιώτη, τον Στέλιο Γκουντάκο, αλλά φωτογραφήθηκε και μαζί του. Και ιδού τα πειστήρια…