Ξεκίνησε η μάχη με τα κύματα για τους αθλητές του “Άθλου”

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Ξεκίνησαν πριν δέκα μέρες από το Ορμένιο και ήδη έχουν μπει στην τελική ευθεία του εγχειρήματός τους. Διασχίζουν με… ποδήλατο την θάλασσα, από τα Κύθηρα για την Κρήτη και έχοντας πάντα ως τελικό προορισμό την Γαύδο. Τότε θα έχουν συμπληρωθεί 1.000 μίλια και θα έχει ολοκληρωθεί ο “Άθλος”.

 

Με ελάχιστο ύπνο, αρκετή κούραση αλλά πίστη για τον τελικό στόχο, οι Αθανάσιος Τσάκλας, Απόστολος Τσάκλας και Ελένη Λυγερού συμπληρώνουν δέκα μέρες σε δρόμους και βουνά, πλέον και… θάλασσες. 

Ξεκίνησαν από ένα καφενείο στο Ορμένιο, πέρασαν από την Αλεξανδρούπολη, την Θεσσαλονίκη, ανέβηκαν με πεζοπορία/ορειβασία στην κορυφή του Ολύμπου, περάσαν τις Θερμοπύλες, έφθασαν στον Μαραθώνα όπου έκαναν την κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου τρέχοντας μέσα στη νύχτα, σταμάτησαν για λίγο στο Καλλιμάρμαρο, πέρασαν τον Ισθμό της Κορίνθου, έφτασαν στην Ελαφόνησο και τα Κύθηρα και… συνεχίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο σκοπός είναι ιερός. Οι φίλοι του “Άθλοι” μπορούν να στέλνουν μηνύματα στο 54234 τη λέξη ΦΛΟΓΑ ή FLOGA και 1 ευρώ πάει αμέσως στον συγκεκριμένο σύλλογο, στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια. Το ThrakiSportS, που κατέγραψε εκτενώς την έναρξη του συγκεκριμένου εγχειρήματος από τον Βόρειο Έβρο, συνεχίζει να παρακολουθεί, να στηρίζει και να σας ενημερώνει για την προσπάθεια…