Κινδυνεύει η παραλιακή λεωφόρος της Αλεξανδρούπολης από την Θάλασσα

Ενώ το έργο της κατασκευής τοιχίου στην παραλία της Απολλωνιάδας στην Αλεξανδρούπολη πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του και απομακρύνεται ο κίνδυνος για φθορά στον δρόμο, ένα ακόμη μέτωπο προκύπτει και το οποίο χρειάζεται άμεση παρέμβαση.

Μιλάμε για το υπόλοιπο τοιχίο που φθάνει μέχρι το ξενοδοχείο Εγνατία, για το οποίο δεν έχει προβλεφθεί κάποια παρέμβαση, παρά το γεγονός ότι δεκάδες είναι αυτοί που επισημαίνουν ότι αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, από την διάβρωση του. Σύμφωνα με όσα μας μαρτυρούν όταν πιάνουν νοτιάδες τα νερά της Θάλασσας φθάνουν μέχρι το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΑ που βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του Σταδίου, από «λαγούμια» που δημιουργήθηκαν κάτω από την άσφαλτο.

 

Δεν είναι υπερβολή αυτό που μας επισήμανε κάτοικος ότι σε τέτοιες καιρικές συνθήκες τα κύματα που σκάνε στο πρώην Ακρωτήρι, τραντάζουν ακόμη και τα σπίτια τους. Το έργο που εκτελείται ολοκληρώνεται σε εκείνο το σημείο, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για συνέχιση του μέχρι το ύψος της στροφής της παραλιακής λεωφόρου, προφανώς λόγω έλλειψης πιστώσεων. Ας ελπίσουμε να αντέξει η σημερινή κατάσταση , μέχρι την εξεύρεση πόρων, γιατί η κατασκευή τοιχίου και σε εκείνο το σημείο κρίνεται ως απαραίτητη, πριν συμβεί κάποιο μοιραίο γεγονός….

 

Πηγή:  http://www.faros24.gr