ΕΠΣ Θράκης: Η προετοιμασία του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Μετά από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, που έγινε στις Πέτρινες Κατασκηνώσεις της Μαρώνειας, η ομάδα του Σπάρτακου συνεχίζει πλέον την προετοιμασία της στους Αγίους Θεοδώρους.

Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Ιωσηφίδης σε δηλώσεις του στο “Περισκόπιο” έκανε ανάλυση του τρόπου που θα δουλέψει φέτος η ομάδα, λόγω και της συνεργασίας της με τις ακαδημίες της ΑΕΚ, καθώς και για τη δεύτερη ομάδα που θα έχει η ομάδα του Σπάρτακου και που θα αγωνιστεί στη Β’ κατηγορία με την ονομασία “Δόξα Υφαντών – Σπάρτακος Β’ “. 

Όπως δήλωσε αναλυτικά,“φέτος αποφασίσαμε να πάμε σε ένα νέο μοντέλο, με την ευκαιρία της συνεργασίας με τις ακαδημίες της ΑΕΚ. Ξεκινάμε με δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα θα αγωνίζεται στην Α1 και θα έχει μέσο όρο ηλικίας κάτω των 20 ετών. Η δεύτερη ομάδα, που θα ονομάζεται Δόξα Υφαντών – Σπάρτακος Β’, θα αγωνιστεί στη Β’ κατηγορία και θα έχει μέσο όρο ηλικίας 17 χρονών. Στόχος μας είναι τα παιδιά από τις ακαδημίες να συνεχίζουνε. Δημιουργούμε δύο κατηγορίες ηλικιακά αντίστοιχες με τα πρωταθλήματα της Superleague, για να μπορούμε να πηγαίνουμε σε τουρνουά και να βλέπουνε τα παιδιά μας ομάδες υψηλότερων κατηγοριών.

Ελπίζω το τόλμημα το δικό μας να το ακολουθήσουν και άλλες ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος, ούτως ώστε παιδιά της Κομοτηνής αντί να πηγαίνουν χαμένα, να αξιοποιηθούν και να αρχίσουν να παίζουν από μικρή ηλικία. Πιστεύω ότι είναι το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στο νομό. Επίσης από τις δύο ομάδες θα δημιουργείτε μία μεικτή ομάδα με παιδιά γεννημένα τα έτη 1998 και 1999, η οποία θα πηγαίνει σε κάποια τουρνουά που έχουμε κλεισμένα και κάποια που θα οργανώσουμε εμείς.

Επίσης έχουμε 4-5 παίκτες, οι οποίοι είναι γυμναστές, ξέρουν το αντικείμενο και θα απασχολούνται και ως προπονητές στις ακαδημίες της ομάδας.  Πάμε με  το μοντέλο “προπονητές μέσα στο γήπεδο”. Είναι επιλεγμένοι, είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και πολύ καλά παιδιά. Επίσης έχουν μεταδοτικότητα, ξέρουν το αντικείμενο και θα μας βοηθήσουν να πάμε καλά. Δεν θέτουμε στόχους. Στόχος μας είναι η ανάδειξη παικτών. Να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό να αναδείξουμε ποδοσφαιριστές”,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here