Επέστρεψαν στην Ελλάδα με την Εθνική Στίβου Μπανιώτης και Τσάτουμας

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Μια αγκαλιά λουλούδια, αγαπημένα πρόσωπα να τον περιμένουν και φυσικά κάμερες και δημοσιογράφοι να αναμένουν για μία δήλωση του. Ο Λούης Τσάτουμας επέστρεψε το απόγευμα της Δευτέρας στην Ελλάδα μαζί με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές του, ένα μετάλλιο, που ήρθε να δικαιώσει τις προσπάθειες που κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι ένα σημαντικό μετάλλιο για μένα. Πιστεύω πως η συνέχεια θα είναι εξίσου καλή με μεγάλα άλματα και μετάλλια για μένα και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής», είπε αρχικά ο μεσσήνιος αθλητής  και συμπλήρωσε: «Οι προσευχές που έκανα από τον προκριματικό μέχρι τον τελικό…έπιασαν. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο σε όλους τους Ελληνες. Μέχρι το 2016 θέλω να είμαι σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει υγεία και πηγαίνω μακριά στο σκάμμα».

Ο Τσάτουμας θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του προβλήματος κι έπειτα μαζί με τον προπονητή του, θα καταλήξουν στους αγώνες που θα πάρει μέρος στο υπόλοιπο της σεζόν. Ο Τσάτουμας είναι ένας από τους αθλητές, που θα εκπροσωπήσουν την Ευρώπη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μαρακές (13-14/9).

Από τους αθλητές που ολοκλήρωσαν επιτυχημένα την παρουσία τους στη διοργάνωση, ήταν και ο Λυκούργος Τσάκωνας, έβδομος στον τελικό των 200 μέτρων. Πολύ καλά πήγε και η σκυτάλη 4χ100. «Η χρονιά δεν τελείωσε στη Ζυρίχη καθώς έχω μπροστά μου το Diamond League του Μπέρμιγχαμ κι έπειτα τον τελικά στη Ζυρίχη. Ηταν μια περίεργη σεζόν στην οποία είχα αρκετές δυσκολίες, όμως, κατάφερα σε μεγάλο βαθμό να την σώσω. Προχωράμε και συνεχίζουμε με στόχο το καλύτερο», είπε η έβδομη στον τελικό του επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου.

Με την αποστολή δεν επέστρεψε η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, που στις 16 του μηνός ταξίδεψε για ΗΠΑ και ο Κώστας Φιλιππίδης, που πήγε απευθείας στο Λαντάου, προκειμένου αύριο να κάνει έναν ακόμη αγώνα. Αντιθέτως, μαζί επέστρεψε ο Κομοτηναίος πρωταθλητής του ύψους Κώστας Μπανιώτης, που είναι αλήθεια ότι σε αυτό το Ευρωπαϊκό δεν είχε την απόδοση που ήθελε.

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας παρουσιάστηκε ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος. «Η ελληνική ομάδα τα πήγε πολύ καλά, σε μια εποχή που τα πάντα δοκιμάζονται. Τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, κάποια πήγαν καλύτερα κάποια άλλα θα έχουν την ευκαιρία την επόμενη φορά να είναι έτοιμα. Δύο μετάλλια είναι μεγάλη επιτυχία για την ελληνική αποστολή. Μετά το 2004 υπάρχουν πολλά προβλήματα. Κάνω έκκληση ή απαίτηση στην πολιτεία κάθε χρόνο να μας φτιάχνει κι ένα στάδιο. Η Παιανία είναι παρατημένη, ο Αγιος Κοσμάς χάθηκε και το ΟΑΚΑ έχει 95 τρύπες, από τις οποίες μπαίνουν νερά στο προπονητήριο. Όλα αυτά χρειάζονται λύση».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here