Δηλώσεις Κατραντζή για τον προκριματικό της πεταλούδας, πριν το ελεύθερο…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Ο ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής είναι ο ένας από τους μόλις δύο Έλληνες που θα πάρουν μέρος την Τρίτη στη 2η ημέρα των αγώνων της κολύμβησης στο 32ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Ο Χρήστος Κατραντζής μετά την παρουσία του στα 50μ πεταλούδα, που αποτέλεσε και το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, συνεχίζει την προσπάθειά του μετέχοντας στον προκριματικό στα 200μ ελεύθερο, αγώνισμα που ανοίγει το πρόγραμμα της ημέρας. Ο 22χρονος αθλητής μετέχει στη 2η από τις επτά προκριματικές σειρές κι έχει έρθει στο Βερολίνο με χρόνο 1:49.68. Την κούρσα του θα καλύψει ζωντανά με live μετάδοση το ThrakiSportS, όπως έκανε και το πρωί της Δευτέρας.

Στα 50 μέτρα πεταλούδα, ο Κατραντζής έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και μοιραία αποκλείστηκε, όπως και οι άλλοι τρεις Έλληνες που αγωνίστηκαν. Κολύμπησε στην 4η σειρά και σημείωσε επίδοση 24″73 με τον Γάλλο Πολ Λεμέρ να αναδεικνύεται πρώτος στην σειρά και τον Θρακιώτη να καταλαμβάνει την 5η θέση της σειράς και την 41η συνολικά στην κατάταξη.

«Δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος από την κούρσα μου, περίμενα να κολυμπήσω κοντά στα 24.00, δεν ξέρω τι φταίει, πρέπει να δω την κούρσα ξανά. Ισως επειδή να ηταν και η πρώτη κούρσα, για να μπω στο κλίμα των αγώνων», σχολίασε ο Κατραντζής.

Κορυφαίος στον προκριματικό του αγωνίσματος ήταν ο Ουκρανός Αντρίι Γκοβόροφ με ρεκόρ αγώνων 22″87, ενώ η 16η θέση για τα ημιτελικά έκλεισε στα 24″04, με τον Βρετανό Ανταν Μπάρετ να καταλαμβάνει αυτή. Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ ήταν 21ος με 24″24, 41ος όπως είπαμε ο Κατραντζής με 24″73, πιο πίσω 43ος ο Ανδρέας Βαζαίος που έτρεξε στην ίδια σειρά με τον Ξανθιώτη με 24″75 και 51ος ο Κώστας Μαρκόζης με 25″11.

Σε σχέση με τους άλλους Έλληνες, στα 100 μέτρα πρόσθιο, ο Γιάννης Καρπουζλής, που προετοιμάστηκε μαζί με τον Κατραντζή το προηγούμενο 20ήμερο στην Ξάνθη, έμεινε 35ος με 1:02.44. Νωρίτερα, η Κριστέλ Βουρνά είχε κάνει την καλύτερη ελληνική εμφάνιση στην πρεμιέρα των αγωνισμάτων της κολύμβησης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου του Βερολίνου, αφού κατετάγη 20ή με 27″07 στα 50 μέτρα πεταλούδα αλλά λόγω της παρουσίας περισσότερων από δύο αθλητριών από κάποιες χώρες σε θέσεις υψηλότερες από εκείνη, η Ελληνίδα κολυμβήτρια είχε ρόλο επιλαχούσας στα ημιτελικά.

«Η πισίνα είναι φοβερή, μου αρέσει πολύ, δεν έχω κανένα πρόβλημα, αύριο θα αγωνιστώ στα 200μ ελεύθερο, ο στόχος μου είναι το 100άρι ελεύθερο», σχολίασε ο Κατραντζής σχετικά με το Βελοντρόμ όπου διεξάγονται οι αγώνες. Το πρωί της Τρίτης αγωνίζεται λοιπόν ο Ξανθιώτης στα 200 μέτρα ελεύθερο (10:30πμ) και λίγα λεπτά αργότερα (11:07) θα δοθεί η εκκίνηση στα 200μ μικτή ατομική, με τη συμμετοχή του Ανδρέα Βαζαίου.

Ο 20χρονος, που ήταν 2ος στο παγκόσμιο εφηβικό πρωτάθλημα του 2011, θα πάρει μέρος στη 2η σειρά, με στόχο να βελτιώσει τα 2:00.70, χρόνο με τον οποίο ήρθε στο Βερολίνο. Πριν από δύο χρόνια στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, όταν μετείχε για πρώτη φορά σε σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ήταν 22ος στα 200μ μικτή ατομική.